Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Geiger verovert goud na indrwukkende eindsprint

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/02/2022 om 14:05 GMT+1

Vinzenz Geiger heeft goud gewonnen in de individuele 10km rit met normale schans, ook wel bekend onder de noemer Noordse Combinatie. De Duitse atleet won dankzij een fenomenale eindsprint. Joergen Graabak pakte het zilver, de Oostenrijker Lukas Greiderer moest genoegen nemen met brons.

Beijing 2022 -Nordic combined 10km men - Geiger wins the gold - finish

Foto: Eurosport

Het event werd vooral gedomineerd door de afwezigheid van drie favorieten voor de zege. Eric Frenzel, Jarl Magnus Riiber en Terence Weber werden allen positief getest op corona.
Geizer profiteerde optimaal van het ontbreken van de kanonnen. In het laatste deel reed hij met een machtige eindsprint weg bij het veld en hoewel Graabak nog probeerde terug te komen, was de strijd al gestreden.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie