Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ruka | Niet normaal gewoon! - Jarl Magnus Riiber springt 150+ meter op Noordse combinatie

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/11/2023 om 11:18 GMT+1

Jarl Magnus Riiber heeft tijdens de opening van de winter op de Noordse combinatie direct flink uitgehaald. De Noor sprong tijdens het schansspringen maar liefst 153,5 meter ver. Het was een werkelijk fenomenale sprong van Riiber, die tot de grootheden in deze discipline behoort.

Ruka | Niet normaal gewoon! - Jarl Magnus Riiber springt 150+ meter op Noordse combinatie

De Noordse combinatie is een sport die bestaat uit twee onderdelen, namelijk schansspringen en langlaufen. Over het algemeen wordt de afstand van een sprong via een berekening omgezet in een tijd waarna er een achtervolging op de ski’s volgt.
Tegenwoordig zijn er ook andere varianten denkbaar, waarbij positie X staat voor achterstand X (in tijd) op de winnaar van het schansspringen. En ook staat wel eens eerst het langlaufen op het programma en daarna pas het schansspringen.
Dit alles was snel vergeten toen Riiber zijn vlucht succesvol had afgerond. Hij sprong in Ruka maar liefst 153,5 meter ver en slaagde er ook nog in om een succesvolle landing uit te voeren. Het was wellicht geen perfecte Telemark, maar de jury was alsnog onder de indruk en de waardering loog er niet om.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder de Noordse combinatie, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie