Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | "Sport moet prevaleren" - De Slotronde over Jutta Leerdam en commercie in de sport

Sander Grasman

Geupdate 18/02/2022 om 21:15 GMT+1

Het Nederlandse schaatsen bestaat dankzij de commerciële ploegen, maar mag niet naar hun pijpen dansen. Herbert Cool bespreekt in De Slotronde sport en commercie met sportmarketeer Frank van den Wall Bake en vaste gesprekspartner Hans Klippus.

Jutta Leerdam kritisch over cohesie Nederlandse schaatsers

Foto: Getty Images

De belangen van de commerciële ploegen verbreken de cohesie in de Nederlandse delegatie. Het zorgt voor irritatie tussen de schaatsers en coaches onderling.

PLOEGENACHTERVOLGING

Die irritatie kwam nog het duidelijkst aan het licht rond de twee ploegenachtervolgingen. Frank van den Wall Bake windt er geen doekjes om: "Nederland, schaatsland moet daar goud halen."
"Bij ons prevaleren de individuele afstanden en atleten en de team pursuit doen we er wel even bij. Dat mag natuurlijk niet, dan moet de bondscoach hard optreden."

SPORT PREVALEERT

"Dansen naar de pijpen van de ploegen mag niet," gaat Van den Wall Bake verder, "ook al bestaat het Nederlands schaatsen dankzij die ploegen."
"Sport moet prevaleren boven de commercie. De Olympische Spelen moet ook eens in de vier jaar blijven," sluit de sportmarketeer af met een advies aan het IOC, "Koester de schaarste. Als de sport goed en sportief blijft, dan blijven de sponsor vanzelf ook."

DE SLOTRONDE

De Slotronde, de olympische podcast van Eurosport, luister je dagelijks tussen 5 en 20 februari in je favoriete podcast-app.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie