Paris 2024 | Stukjes Eiffeltoren verwerkt in medailles voor Olympische Spelen - bekijk goud, zilver en brons

Yannick Wezenbeek

Geupdate 08/02/2024 om 11:06 GMT+1

De medailles voor de Olympische Spelen van Paris 2024 zijn onthuld. In de medailles zitten meerdere verwijzingen naar het organiserende land. De middelste zeshoek heeft betrekking op de vorm van Frankrijk terwijl in de medaille ook stukjes van de Eiffeltoren verwerkt zijn. Andere details verwijzen naar de lichtstad Parijs.

Paris 2024 | Stukjes Eiffeltoren verwerkt in medailles voor Olympische Spelen

Tijdens een renovatie van de Eiffeltoren zijn er stukken van de trekpleister bewaard gebleven. De organisatie van Paris 2024 kreeg toegang tot deze ijzerstukken. Zij verwerkten dit in de medailles.
De stukken Eiffeltoren maken een zeshoekige vorm. Deze zeshoekige vorm is een verwijzing naar de geografische vorm van Frankrijk. “We wilden dit onderdeel in het midden van de medaille plaatsen en we plaatsen het alsof het een kostbare steen is”, vertelt Clementine Massonat, creatief directeur van het juwelenhuis Chemet dat de medaille mocht ontwerpen.

Licht

Om de zeshoek heen is gekozen om te spelen met licht. Dit omdat Parijs ook wel de lichtstad wordt genoemd. “Er is gekozen voor onregelmatige stralen waardoor het licht op meerdere manieren wordt weerkaatst. “Deze uitstraling moet de aandacht trekken naar het stuk van de Eiffeltoren. Het moet Frankrijk laten schitteren”, aldus Massonat.
De achterkant van de medaille is elke editie van de Olympische Spelen hetzelfde. Toch kreeg Paris 2024 de uitzondering om de Eiffeltoren toe te voegen aan het standaard design. De medailles hebben een diameter van 8 centimeter en wegen zo’n 500 gram.
picture

De achterkant van de medailles voor Paris 2024

Foto: DR

WAAR KIJK JE?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie