Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Zilver voor van Rouwendaal op 10km open water

Maurits ten Kate

Geupdate 04/08/2021 om 08:13 GMT+2

Sharon van Rouwendaal heeft olympisch zilver veroverd bij het 10km openwaterzwemmen. Lange tijd leek er meer in te zitten voor de Nederlandse, maar ze moest het uiteindelijk doen met een mooie zilveren plak.

Tokyo 2020 | van Rouwendaal pakt zilver op 10km

Eindsprint

De Nederlandse zat de hele race in de kopgroep en het leek erop alsof ze zou toeslaan in de finale, maar in de eindsprint moest ze haar meerdere erkennen in de Braziliaanse Ana Marcela Cunha, die negen tiende voor Van Rouwendaal finishte.
Het was de tweede olympische medaille voor de geboren Baarnse. In Rio de Janeiro won van Rouwendaal al de gouden plak en daar komt nu dus olympisch zilver bij.
picture

Tokyo 2020 | Applaus voor de nummer laatst bij het openwaterzwemmen

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie