Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Nederlands dressuurteam eindigt buiten de medailles

Wian Slendebroek

Geupdate 27/07/2021 om 16:28 GMT+2

Het dressuurteam is op de olympische teamwedstrijd in Tokio buiten de medailles geëindigd. Een goede laatste kür van Edward Gal op Total Us kon Nederland niet richting de medailleplaatsen brengen. Nederland eindigde op de vijfde plek.

Tokyo 2020 | Edward Gal zorgt met 2826,5 punten voor 5e plek Nederland

De dag begon met Marlies van Baalen op Go Legend. De kür bevatte wat kleine schoonheidsfoutjes die werden bestraft door de jury. Van Baalen scoorde 2345 punten. Hans Peter Minderhoud had een prima dag, maar zijn score van 2505 punten was niet goed genoeg om mee te doen voor de medailles. Een goede kür van Gal met 2628 punten was een prima afsluiting.
Duitsland won zoals verwacht de wedstrijd. Vanaf de Spelen in 1984 wist alleen Groot-Brittannië de Duitsers te verslaan in het teamtoernooi in 2012. De Verenigde Staten eindigden als tweede en de Britten pakten de bronzen plak.
Morgen staat de ontknoping van de individuele wedstrijd op het programma. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zullen hierin uitkomen. Gal maakt nog kans op een medaille, maar hij zal samen met Total Us een hele goede dag moeten hebben.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie