Nederland plaatste zich vrijdag maar nipt voor de finale. Bij de kwalificatie scoorde het drietal Greve, Houtzager en Van der Vleuten 26 strafpunten en bezette daarmee de negende plaats. Met dertien strafpunten was Greve de zwakke schakel.
Ehrens koos zaterdag daarom in zijn plaats voor Smolders met Bingo du Parc. Zij betaalden het vertrouwen van de bondscoach direct terug. In de tweede lijn legden zij het parcours foutloos af. Zij bleven bovendien met 0,02 seconden net binnen de tijdslimiet.

Achterstand

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting kwalificatie springruiters teamwedstrijd
07/08/2021 OM 03:57
Helaas was Nederland al op achterstand geraakt door Houtzager en Dante. In het slot van hun ronde gooiden zij twee balken eraf en overschreden de tijdslimiet. Hierdoor scoorden zij negen strafpunten.
Voorafgaand aan de laatste lijn had de Nederlandse ploeg dan ook slechts een kleine kans op een medaille. Van der Vleuten en Beauville Z konden het verschil echter niet maken. Met twee fouten op de balk scoorden zij acht strafpunten. Hierdoor kwamen zij uit op een totaal van zeventien; goed voor de vierde plaats.

TOKYO 2020 | Acht strafpunten voor springruiter Maikel van der Vleuten

Goud voor Zweden

Het goud leek te gaan naar Frankrijk. Pénélope Leprevost had als laatste de winst voor het grijpen, maar haar paard Vancouver de Lanlore weigerde en moest de strijd staken. Hierdoor zakte de ploeg naar de achtste plaats.
Zweden en de Verenigde Staten, allebei acht strafpunten, mochten daarom terugkomen voor de barrage. Hierin was het niveau bijzonder hoog. Beide landen bleven foutloos, waardoor het aankwam op tijd.
Ward McLain legde met 39,92 seconden namens de Verenigde Staten de lat bijzonder hoog. Peder Fredricson had met zijn paard All In daarom een tijd van 40,31 seconden nodig voor de gouden plak. Zij slaagden in hun opzet. Met een tijd van 39,01 seconden haalde hij de gouden medaille binnen voor Zweden. Achter de Verenigde Staten was het brons voor België.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Brons voor Maikel van der Vleuten bij springen individueel
04/08/2021 OM 12:27
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Brons voor Maikel van der Vleuten bij springen individueel
04/08/2021 OM 12:26