Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Gert Huzink boekt etappezege bij de trucks - Macik blijft koploper overall

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 16/01/2024 om 23:05 GMT+1

Gert Huzink heeft voor een verrassing gezorgd door de negende etappe van Dakar 2024 te winnen. Hij stuurde zijn truck het snelste van alle deelnemers over de proef die de uitdaging van de dag vormde. Huzink speelt verder geen rol van betekenis in het klassement, dat nog altijd met overmacht wordt aangevoerd door Martin Macik.

Dakar 2024 | Gert Huzink boekt etappezege bij de trucks - Macik blijft koploper overall

Met zo’n twee uur achterstand op Macik is het vooral interessant wie deze editie de tweede plaats pakt, wordt het Ales Loprais of Mitchel van den Brink? De twee doen ongeveer een kwartier voor elkaar onder en helaas verspeelde Van den Brink in rit negen wat tijd en zelfs een positie.
Een podiumplek voor Van den Brink lijkt welhaast een zekerheidje, voor zover je van zekerheidjes kunt spreken in Dakar. Na negen etappes door de Saudische woestijn koestert junior een voorsprong van ongeveer twee uur op Janus van Kasteren, die na een goede start meer en meer achterstand oploopt.
Dakar 2024 duurt nog tot en met vrijdag.
picture

Dakar 2024 | Dag na verjaardag is Mitchel van den Brink opnieuw aan het feest - nu met ritwinst

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie