Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Mitchel van den Brink eindigt op podium bij de trucks – Martin Macík ongenaakbaar

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/01/2024 om 22:24 GMT+1

Met Mitchel van den Brink eindigde er weer een Nederlander op het eindpodium van de Dakar Rally 2024. Bij de trucks moest hij enkel Martin Macík en Ales Loprais voor zich dulden. De tweede van de Tsjechen won de slotrit, waarin Janus van Kasteren derde werd.

Dakar 2024 | Mitchel van den Brink eindigt op podium bij de trucks – Martin Macík ongenaakbaar

Aan het begin van deze Dakar Rally leek er geen vuiltje aan de lucht voor Janus van Kasteren. De Noord-Brabander won vorig jaar bij de trucks en leek in de 2024-editie zijn titel met verve te gaan verlengen.
Halverwege de helletocht door de Saudische woestijn ging het faliekant mis, toen pechmoment na pechmoment ervoor zorgde dat Van Kasteren achterop geraakte. Martin Macík nam de leiding over en de Tsjech liet er vanaf dat moment geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd ging winnen.
Met Mitchel van den Brink leverde Nederland toch de derde plaats af, achter de twee Tsjechen Macík en Ales Loprais. Loprais won tevens de 175 kilometer lange slotrit van en naar Yanbu.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie