Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Carlos Sainz wint met elektrisch aangedreven Audi zijn vierde Dakar Rally

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/01/2024 om 22:19 GMT+1

Audi en Carlos Sainz Sr. zorgden voor een unicum tijdens de Dakar Rally 2024. Dat Sainz won, was op zich niet uniek; voor de Spanjaard was het zijn vierde eindzege in de woestijnrally. Dat Audi won, was ook niet zo opvallend, maar wel de manier waarop: voor het eerst ging de zege naar een volledig elektrisch aangedreven auto.

Dakar 2024 | Carlos Sainz wint met elektrisch aangedreven Audi zijn vierde Dakar Rally

Sainz had er de laatste twee weken een gewoonte van gemaakt om precies te doen wat hij moest doen. En als het dan een keer tegen zat, bijvoorbeeld in een etappe waarin hij drie lekke banden kreeg, dan had de tegenstand ook wel ergens pech.
De Spanjaard, rallylegende en vader van Carlos Sainz Jr. – die vorig jaar als enige niet-Red Bull-coureur een Formule 1-Grand Prix won (in Singapore, red.), won geen enkele etappe in deze editie van de Dakar Rally.
Audi neemt afscheid van de Dakar Rally met een absoluut hoogtepunt: in drie jaar tijd probeerde de Duitse autoleverancier de zwaarste rally op aarde te winnen met een elektrisch aangedreven auto. Ook in Duitsland telde dus drie keer scheepsrecht.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie