Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Ricky Brabec wint nu ook etappe - vergroot voorsprong in het klassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/01/2024 om 22:26 GMT+1

Ricky Brabec doet al de complete Dakar 2024 mee om de eindoverwinning. Maar één ding ontbrak nog ook al was hij het toonbeeld van consistentie: een dagprijs. Ook die etappezege heeft de Amerikaan nu binnen, want de naam van Brabec staat helemaal bovenaan op het uitslagenblad van rit 10. Brabec was de gelukkige, want de verschillen waren zeer klein.

Dakar 2024 | Ricky Brabec wint nu ook etappe - vergroot voorsprong in het klassement

De motorcoureurs raceten zo’n vier uur door het zand en tegen de klok, waarna de topdrie binnen twintig tellen van elkaar finishten. Brabec was twee seconden vlotter dan José Ignacio Cornejo Florimo. Adrien van Beveren gaf twintig seconden toe en werd derde, terwijl ook Daniel Sanders nog binnen de minuut finishte.
Er wordt inderdaad geen melding gemaakt van Ross Branch. Dit heeft te maken met het feit dat de man uit Botswana finishte met een achterstand van 3:45 minuten, waardoor het verschil met Brabec in het klassement opliep tot 10:45. Zo groot is het verschil nog niet geweest.
picture

Dakar 2024 | Monster heerst met nieuw dagsucces Van Beveren - Brabec pakt 7 minuten voorsprong

Domineert Honda ook op het podium?

Terwijl Brabec de eindwinst kan ruiken, moet Branch nog achterom kijken. Van Beveren is hem genaderd tot minder dan een minuut. En ook de Chileen Cornejo heeft nog kansen op een podiumplaats. Branch rijdt van de genoemde coureurs als enige niet op een Honda-motor.
Voor nummer vijf Kevin Benavides wordt het podium een wel heel lastig verhaal. Het hoogst haalbare lijkt ritwinst in het restant van de rally, die tot en met vrijdag zijn tenten opslaat in de Saudische woestijn.
picture

Dakar 2024 | Dood Carles Falcón overschaduwt achtste etappe – één-tweetje broers Benavides

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie