Florijn kwam met hetzelfde vliegtuig aan als taekwondoka Reshmie Oogink, skateboardster Candy Jacobs en een begeleider van de roeiploeg die allemaal eerder positief testten op het coronavirus. De vlucht is inmiddels een week geleden waardoor de kans op nieuwe besmettingen is afgenomen. Toch blijft de dreiging op nieuwe positieve tests op de loer liggen.
Florijn kwam eerder vandaag in actie op het onderdeel skiff. De 21-jarige atleet eindigde in de heats teleurstellend als vierde en kwalificeerde zich daarmee niet voor de kwartfinales. Via de herkansingen maakte hij nog wel kans op een plek in de volgende ronde. De skiff is het enige roeionderdeel dat individueel wordt afgewerkt.

Geen herkansing

Tokio 2020
Roeien - Tokio 2020 - Olympische hoogtepunten
30/07/2021 OM 13:12
Florijn zou zaterdag in actie komen op de herkansing van de skiff. De twee-zonder voor mannen, de vrouwen lichte dubbel-twee en de twee vier-zonder komen wel in actie. Omdat er maandag slecht weer wordt voorspeld zijn de roeiwedstrijden van maandag vervroegd naar morgenochtend. Het gaat om de kwartfinales in de skiff, halve finales in de dubbel-twee en herkansingen in de vier-zonder. Ook de heats van de achten vinden morgen plaats in plaats van maandag.

Waar te kijken?

Het roeien is net als alle andere sporten volledig te zien via Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Het roeitoernooi zit erop: hoe heeft de Nederlandse ploeg gepresteerd?
30/07/2021 OM 09:35
Tokio 2020
Ontknoping mannen 4 zonder
30/07/2021 OM 09:14