Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Schansspringen | Met deze twee sprongen pakt Marita Kramer nog maar eens de winst

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/12/2021 om 10:14 GMT+1

Na haar eerste overwinning tijdens de Wereldbeker in Klingenthal heeft Sara Marita Kramer er nog een tweede zege aan toegevoegd. De vrouwen sprongen twee wedstrijden en tot twee keer toe was Kramer dus de beste, dankzij de twee sprongen (137 en 134 meter) die je in de video kunt bekijken.

Ski Jumping Kligenthal : Kramer both jumps

Foto: Eurosport

Kramer houdt behoorlijk huis tijdens het Wereldbeker-circuit en boekte op de schans in Klingenthal alweer overwinning drie en vier van het nog prille seizoen. De kracht van Kramer zit ‘m n de afsprong, waardoor ze bij goede uitvoering veel hoogte weet te pakken.
Die hoogte weet ze weer om in te zetten in het springen van een enorme afstand: 137 meter dus. Of 134 meter, zoals in haar tweede sprong. Kramer stond na haar eerste sprong net als Max Verstappen op pole-position en kende bij de tweede proef beduidend minder problemen om de winst te pakken.
picture

Klingenthal | Ontevreden Sara Marita Kramer wint met nipte voorsprong op Noorse concurrente

Landing kan beter

Verstappen maakte het spannend, Kramer niet. Zij sprong gewoon weer 134 meter en verwees daarmee de concurrentie terug naar de andere ereplaatsen. Een verbeterpuntje blijft het uitvoeren van de landing. Daar morst Kramer bij de beoordeling van de jury nog wel eens wat punten.
Het moge duidelijk zijn dat de Apeldoornse die springt onder Oostenrijkse vlag dankzij deze winst haar leidende positie in het algemeen klassement verder verstevigt.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel