Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Oberstdorf | Andreas Wellinger geeft thuispubliek reden tot juichen met prachtige zege

Pim Verhoeven

Geupdate 29/12/2023 om 20:57 GMT+1

Andreas Wellinger heeft de eerste manche van het Vierschansentoernooi gewonnen. De Duitser was in Oberstdorf de beste van de dag. Met een fantastische eerste sprong wist hij zich in de leidende positie te springen om het vervolgens als laatste van de dag af te maken.

Oberstdorf | Andreas Wellinger geeft thuispubliek reden tot juichen met overwinning

De dag begon met een behoorlijke verrassing. Halvor Egner Granerud, de winnaar van het Vierschansentoernooi en de wedstrijd in Oberstdorf van vorig jaar, wist niet door de eerste ronde te komen. De Noor verloor de head-to-head van Giovanni Bresadola. Met deze uitslag kan er vrijwel direct een streep door een goed eindresultaat voor Granerud in het grootste toernooi van dit seizoen. Bresadola eindigde na de tweede sprong op de 30e plaats.

Kos

Voor de prijzen deden de Duitsers uitstekende zaken in de eerste ronde. Andreas Wellinger pakte de meeste punten en ook Karl Geiger hield met zijn vierde plaats zicht op de dagzege. Tijdens de tweede ronde veranderde de wind van richting en waar het eerst een gunstige tegenwind was kwam de wind nu in de rug. Een situatie die voor Lovro Kos perfect uitpakte. De Sloveen wist zich als dertiende te kwalificeren voor de tweede sprong en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Wellinger

Stefan Kraft sprong twee keer zeer stabiel en wist zo het brons te bemachtigen. Ryoyu Kobayashi zat met 306.3 punten enorm dicht bij de dagzege, maar die was met 309.3 punten voor Andreas Wellinger. De Duitser gaf het thuispubliek in Oberstdorf daardoor reden om uit het dak te gaan.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder de Vierschansentournee, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie