Paris 2024 | Schermer Tristan Tulen plaatst zich voor Olympische Spelen - opvolger Verwijlen

Kevin van Nunen

Geupdate 29/04/2024 om 11:45 GMT+2

Tristan Tulen heeft het vrijwel onmogelijke gedaan op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in de discipline schermen. Er werd door 32 deelnemers gestreden om een startbewijs voor Paris 2024 en Tulen was de gelukkige, waarmee hij in de voetsporen treedt van Bas Verwijlen, die maar liefst vier keer meedeed aan de Zomerspelen.

Tokyo 2020 | Samenvatting degentoernooi met Bas Verwijlen

De 32-jarige Tulen won in de finale degen van Miguel Frazao. Dat deed hij met 15-6, waardoor in Luxemburg sprake was van een toch wel eclatante overwinning. Waar eventjes werd gevreesd dat er na Verwijlen geen nieuwe olympische schermer zou opstaan, blijkt die vrees ongegrond.
Verwijlen deed tussen 2008 en 2022 vier keer mee aan de Olympische Spelen, met een kwartfinale als beste resultaat. Wellicht zit er voor Tulen iets soortgelijks in het vat, want hij won vorig jaar al goud op de Europese Spelen en een jaar eerder al zilver op het EK.
Met dat EK-zilver trad Tulen ook al in de voetsporen van Verwijlen, die in 2011 hetzelfde wist te presteren. Grappig genoeg had Tulen al een tribunekaartje in bezit, maar die kan hij nu doorgeven aan iemand anders die in Parijs naar hem kan gaan kijken.
picture

Tokyo 2020 | Gouden medaille schermen is de derde gouden plak van China van vandaag

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie