Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

TOKYO 2020 | Historische skateboardmedaille voor Yuto Horigome

Mathieu Hilgersom

Geupdate 25/07/2021 om 08:39 GMT+2

Yuto Horigome heeft zondag de eerste gouden medaille in de historie van het skateboarden veroverd. De thuisfavoriet bleef na een spectaculaire wedstrijd op het onderdeel street de Braziliaan Kelvin Hoefler en de Amerikaan Jagger Eaton voor.

Tokyo 2020 | Eerste skateboardmedaille voor Japan

Vooraf rekende iedereen op een tweestrijd tussen Horigome en de Amerikaan Nyjah Huston. Tijdens het kwalificatieproces waren zij enorm aan elkaar gewaagd en wisselden de overwinningen af. Huston viel zondag echter op het beslissende moment en moest daarom genoegen nemen met de zevende plaats.

Trucs en combinaties

Dit maakte de weg vrij voor Horigome die diverse mooie trucs en combinaties liet zien op de trappen, railings, muren, banken, stoepen en hellingen waar hij als kind al op oefende. Uiteindelijk behaalde hij een totaal van 37,18 punten met scores van 9,35, 9.50 en 9,30. Hij bleef hiermee Hoefler (zilver) en Eaton (brons) voor.
Het leverde de eerste skateboardmedailles op ooit tijdens de Olympische Spelen. Maandag komen de dames in actie op het onderdeel street. Woensdag (heren) en donderdag (dames) volgt het onderdeel park.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie