Vonn wint in Garmisch-Partenkirchen

Het laatste seizoen van Vonn zie je vanaf eind oktober op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Daar zijn alle FIS World Cup-wedstrijden LIVE te volgen.
Via Instagram gaf Vonn vrijdag het nieuws prijs. Niet eens uit eigen beweging. Ze antwoordde op een vraag van een van haar 1,6 miljoen volgers hoe lang ze nog doorgaat op het hoogste niveau. "Dit wordt mijn laatste seizoen", luidde de respons van La Vonn.
Skiën
Eurosport en discovery+ ook de komende jaren het juiste adres voor volop wintersport
07/10/2021 OM 15:29
World Cup-record
Daarin heeft ze ongetwijfeld één missie: het record van het aantal World Cup-zeges verbreken. Vonn (82 overwinningen) staat er vier achter op de legendarische Zweed Ingemar Stenmark (86 zeges).
Vonn kende in haar carrière veel blessureleed. Zo scheurde ze een aantal keer haar kruisbanden. De skivedette werd slechts een keer olympisch kampioen, in 2010 in Vancouver op de afdaling. Dit jaar was er alleen brons op de afdaling die door de Italiaanse Sofia Goggia werd gewonnen. Op het andere snelheidsnummer, de Super-G, eindigde Bonn slechts als zesde. Daar was de Tsjechische Ester Ledecka de verrassende olympisch kampioen.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.