Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

British Open | O'Sullivan al snel naar huis, meeste favorieten door

Maurits ten Kate

Geupdate 26/09/2022 om 21:48 GMT+2

Op dag 1 van de British Open in Milton Keynes zijn de meeste grote namen niet in de problemen gekomen, maar de wereldkampioen is wel naar huis gestuurd. Ronnie O'Sullivan verloor voor de derde keer in een rankingtoernooi van de jonge Zwitser Alexander Ursenbacher. Mark Selby, Zhao Xintong, Stuart Bingham, Yan Bingtao en titelverdediger Mark Williams wisten hun eersterondepartij wel te winnen.

Alexander Ursenbacher

Foto: Eurosport

Nee, het was niet de avond van O'Sullivan. Alexander Ursenbacher versloegde zevenvoudig wereldkampioen voor de derde keer in een rankingtoernooi. De Zwitser versloeg de Rocket eerder al op de Welsh Open in 2019 en de UK Championships in 2020.
In het korte format zijn er vaak verrassingen te noteren, en van dat format profiteerde Ursenbacher vanavond optimaal. O'Sullivan kon niet op gang komen, verloor de eerste twee frames en kon ondanks winst in frame drie geen comeback forceren.

Grote namen door

De Welsh Potting Machine, zoals de bijnaam van Williams luidt, had in zijn partij weinig moeite met de Est Anders Petrov, de huidige nummer 114 van de wereld. De Welshman, die dit jaar nog de halve finale van het WK haalde, won met 4-1.
Ook viervoudig wereldkampioen Mark Selby ging zonder kleerscheuren naar de volgende ronde. Ondanks dat de 'Jester from Leicester' een lastige loting had met Ricky Walden, de nummer zestien van de wereld, leverde de voormalig nummer een van de wereld net zoals Williams slechts een frame in.
Ook Zhao Xintong volgde het voorbeeld van Selby en Williams. De winnaar van het UK Championship van vorig jaar won eenvoudig van landgenoot Bai Langning: 4-1.
Alle spelers die vandaag in actie kwamen moesten zich nog kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Hooggeplaatste spelers hoeven dat pas in de week van het toernooi zelf.

Brecel out, Wet van Murphy

Waren er dan echt geen verrassingen in Milton Keynes? Jazeker! Luca Brecel vond helaas voor onze Zuiderburen al snel in het toernooi zijn Waterloo. De Belg ging hard onderuit tegen de Schotse veteraan en ex-wereldkampioen Graeme Dott: 4-1.
En ook Shaun Murphy zien we deze week niet meer terug. De wereldkampioen van 2005 zit al maanden in een vormdip en daar maakte tegenstander Gary Wilson vandaag optimaal gebruik van. Laatstgenoemde won in een decider, maar de manier waarop was hoogst merkwaardig.
De wedstrijd kwam namelijk aan op de laatste zwarte, die Murphy potte. Echter, doordat ook de witte bal in een pocket verdween, ging de partij naar Wilson. Een typisch voorbeeld van de Wet van...Murphy.

WAAR KIJK JE?

Het snookerseizoen is officieel begonnen. Dinsdag 16 augustus start de BetVictor European Masters in het Duitse Fürth en daarna volgen de toernooien elkaar in rap tempo op. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie