Mark Allen schitterde in de eerste sessie met twee centuries, maar Ryan Day maakte meer belangrijke 50+ breaks. Beide spelers konden geen gat creeren met de ander, en dus was een 4-4 tussenstand dan ook een logische tussenstand na de eerste sessie.
's Avonds was het aantal breaks niet zo hoog. Beide spelers hadden moeite met de tafel. Maar Mark Allen was eerlijk: "Ryan paste zich beter aan dan ik." Dat was een van de sleutels." Ondanks dat Day het volgens Allen een stuk beter deed, bleef de wedstrijd in evenwicht en was het de Noord-Ier die steeds op voorsprong kwam, maar telkens kwam Day weer langszij.
Vanaf het veertiende frame ging de motor bij de Welshman echt lopen. Dankzij breaks van 74, 70 en 84 maakte hij van een 6-7 achterstand een 9-7 voorsprong. Meerdere keren profiteerde hij van fouten van Allen in cruciale situaties. De sleutel was echter dat Day meestal meer punten uit zijn kansen maakte; tien breaks van meer dan 50 punten waren uiteindelijk doorslaggevend.
UK Championship
UK Championship | Allen wint tweede Triple Crown na geweldige comeback tegen Ding
21/11/2022 OM 00:01
Ondanks de grote druk hield Day zijn zenuwen in bedwang en dankzij een clearance op de kleuren wist hij zijn derde rankingzege in de wacht te slepen.

"Grootste overwinning van mijn leven"

Ryan Day had eerder in zijn lange carrière dus al drie rankingtoernooien gewonnen, maar na de wedstrijd zei hij zelf dat deze de mooiste was: "De andere overwinningen waren bij kleinere toernooien, niet zoals deze. En met mijn familie hier is het de grootste overwinning van mijn leven."
Op de wereldranglijst klimt Day met elf plaatsen naar de zestiende plek. Mark Allen klom na een sterke toernooiweek ook vier plaatsen en staat nu tiende.

British Open | Reactie Day na zege in finale

WAAR KIJK JE?

Het snookerseizoen is officieel begonnen. Dinsdag 16 augustus start de BetVictor European Masters in het Duitse Fürth en daarna volgen de toernooien elkaar in rap tempo op. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
English Open
English Open | Brecel blijft aan goede kant van de score en verslaat Allen
02/11/2021 OM 08:49
English Open
English Open | Brecel blijft aan goede kant van de score en verslaat Allen
02/11/2021 OM 08:49