Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

British Open | Liang laat onsportieve kant zien tijdens kwalificaties

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/08/2022 om 11:23 GMT+2

Liang Wenbo heeft zich tijdens de kwalificaties van zijn slechtste kant gezien. De Chinees vond het nodig om een beslissing van de scheidsrechter in twijfel te trekken, net op het moment dat zijn tegenstander Dean Young wilde aanleggen voor een rode bal. Gelukkig won de Schot de wedstrijd en heeft de rare actie van de Chinees niets opgeleverd.

British Open | Liang laat onsportieve kant zien tijdens kwalificaties

Deze week speelt het snookercircuit in Wigan de kwalificaties voor het eerste Home Nations Series Event van het seizoen, de Cazoo British Open.
In tegenstelling tot bij andere sporten waar de hoogste spelers meestal geplaatst zijn, moeten de topspelers in het snooker zich via de kwalificaties ook plaatsen voor het hoofdschema van rankingtoernooien. Alleen bij de majors en bij andere uitnodigingstoernooien, zoals de Champion of Champions en de World Grand Prix, zijn de beste spelers verzekerd van een plek in het toernooi.
En dus moest ook Liang Wenbo opdraven. De Chinees behoorde een aantal jaren geleden tot de top van de snookerwereld en werd zelfs even getipt als mogelijke opvolger van Ding Junhui, die in China een legendarische status geniet.

Onvervulde potentie

Wenbo heeft zijn potentie echter nooit helemaal kunnen waarmaken en wordt nu voorbijgestreefd door jonge supertalenten als Zhao Xintong en Yan Bingtao, die allebei al een Major op hun naam hebben staan.
Dat dit tot spanningen leidde in het hoofd van Wenbo werd wel duidelijk toen hij in juli 2021 voor twaalf maanden van de Tour werd geschorst nadat hij was veroordeeld voor het mishandelen van een vrouw in Sheffield.
Een aantal collega-snookerspelers heeft al gereageerd op het incident. Robert Milkins vindt het gedrag van Wenbo "buiten alle fatsoensnormen".
Steven Hallworth heeft ook geen goed woord over voor het gedrag van de Chinees. "Totaal bizar. En dan heb ik het nog niet over de andere dingen waarvoor hij veroordeeld is. Misselijk gedrag."
Wenbo verloor uiteindelijk met 4-2 van de Schot Dean Young en zal dus niet te zien zijn tijdens de Cazoo British Open, dat op 26 september begint.

WAAR KIJK JE?

Het snookerseizoen staat op het punt van beginnen. Vanaf dinsdag 16 augustus start de BetVictor European Masters in het Duitse Fürth en daarna volgen de toernooien elkaar in rap tempo op. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie