Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | Luca Brecel hekelt strenge dresscode - “Met strikje om speel ik 20 procent slechter”

Kevin van Nunen

Geupdate 15/11/2023 om 14:06 GMT+1

Luca Brecel maakte tijdens de Champion of Champions de blits met een vlotte polo. De wereldkampioen was eens niet strak in het pak gestoken, maar droeg een polootje terwijl hij stond te snookeren. Dat kan en mag tijdens die toernooi, maar op de rest van de tour niet of nauwelijks. Tot onvrede van Brecel. Hij hekelt de strengde dresscode. “Met strikje om speel ik twintig procent slechter.”

International Championship | Davis blijkt bogey speler van Brecel - zesde nederlaag op rij

Normaal gesproken zijn snookerspelers strak in het pak gestoken, of wordt er toch op z’n minst een combinatie van overhemd, gilet, strikje gedragen. Niets voor Brecel, zo blijkt, die zich in een ‘dartsoutfit’ beter op zijn gemak voelt. Dat deelt de Belg met Metro.co.uk.
“Wordt het geen tijd om de kledingregels te versoepelen? Bij sommige stoten zit je kleding alleen maar in de weg. Het zit allemaal veel te strak. Kijk naar dat strikje. Verschrikkelijk… Met strikje om speel ik twintig procent slechter.”
Brecel stelt dat hij backstage niet de enige snookerspeler is die er zo over denkt. “Ik begrijp dat snooker een elitesport is en dat het op televisie goed over moet komen, maar het kan geen kwaad om eens goed na te denken over onze dresscode. Een beetje losser mag best.”
picture

English Open | Ongelooflijk - Ding Junhui verliest frame vanwege dragen van verkeerde kleur broek

Ding draagt verkeerde kleur broek

Hoeveel waarde wordt gehecht aan de dresscode in het snooker, bleek recent nog tijdens de English Open. Ding Junhui verscheen toen in een bruine outfit voor zijn partij, terwijl zwart werd verlangd. Daarop mocht hij niet aan zijn wedstrijd beginnen en moest er snel een nieuwe broek gekocht worden.
De schade? Behalve een bonnetje van de Marks & Spencer ook een verloren frame, aangezien Ding te laat klaar was voor de start van zijn eersterondepartij.
picture

International Championship | Fluke zet Davis definitief op juiste spoor - rappe uitschakeling Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie