Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

European Masters | Hawkins is Trump te sterk af in finale en wint eerste rankingevent in zes jaar

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 27/08/2023 om 23:59 GMT+2

Barry Hawkins heeft de European Masters op zijn naam geschreven. ‘The Hawk’, zoals de bijnaam van de Engelsman luidt, had vanaf het eerste frame de voorsprong te pakken en gaf die niet meer weg, ondanks het feit dat Trump in de tweede sessie de druk op Hawkins enorm verhoogde.

Hawkins balt de vuist nadat de winst is veiliggesteld.

Foto: Eurosport

Nürnberg had dit jaar de eer om de European Masters te organiseren en het tweede rankingtoernooi stelde allesbehalve teleur. Met Hawkins en Trump kreeg het misschien niet de gedroomde finale, maar beide spelers hadden in Duitsland al een aantal grote namen naar huis gestuurd en verdienden hun plek in de finale dus dubbel en dwars.
Hawkins kan in finales nog wel eens totaal onzichtbaar zijn. Hij stond al in finales van alle drie de majors, maar staat er ook om bekend nooit zijn beste spel te spelen als de trofee op het spel staat. Dat was nu wel het geval. Hawkins liep al snel uit naar een 7-3 voorsprong totdat Trump terugsloeg met drie frames op rij om zijn achterstand terug te brengen naar één frame.
Maar waar Hawkins voorheen dus nog wel eens zwichtte voor de druk, was dat nu niet het geval. Dankzij twee frames op rij verzekerde hij zich van winst in het tweede rankingevent van het jaar, en zijn eerste in zes jaar. Door de zege komt Hawkins terug in de top-16 en is hij bovendien geplaatst voor de Champion of Champions, het toernooi met alle toernooiwinnaars van het seizoen.

Shanghai Masters

Het tweede rankingtoernooi van het seizoen 2023-2024 zit er dus op. Het eerste officiele rankingtoernooi, de Championship League in Leicester, werd gewonnen door Shaum Murphy.
Het volgende grote toernooi op de kalender is de Shanghai Masters. Het uitnodigingstoernooi is terug van weggeweest na jaren van corona en is zeer geliefd bij de spelers. Het toernooi in de Chinese stad begint op 11 september en eindigt op 17 september.
Het eerstvolgende rankingevent is het Cazoo British Open in Cheltenham van eind augustus.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie