Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | White denkt niet aan stoppen - "Ik houd nog steeds ongelooflijk veel van het spelletje"

Maurits ten Kate

Geupdate 01/02/2023 om 17:48 GMT+1

Ondanks het verlies in zes Wk-finales tussen 1984 en 1994, is Jimmy White een van de meest geliefde sporters van Groot-Brittannië. Voorafgaand aan zijn openingswedstrijd op de German Masters tegen Peng Yisong legt de Londenaar uit waarom zijn tijdloze populariteit al vijf decennia duurt.

Jimmy White entrance_copy

Foto: Eurosport

Het snookericoon won de Masters in 1984 en het UK Championship in 1992, maar wordt door miljoenen mensen het best herinnerd omdat hij binnen tien jaar op pijnlijke wijze zes WK-finalesverloor van Steve Davis (1984), John Parrott (1991) en vier keer van Stephen Hendry (1990, 1992, 1993 en 1994).
Het is een bekend gezegde dat het Britse publiek dol is op losers en underdogs. Er was vroeger niemand meer geliefd bij het snookerpubliek dan White. Maar ondanks zijn leeftijd, White is nu 60 jaar oud, heeft het niet behalen van de wereldtitel geen gevolgen gehad voor de liefde van de sport. Integendeel zelfs.
Hij denkt dat zijn populariteit te maken heeft met drie dingen. "Een daarvan is dat ik altijd tijd voor iedereen maak. Ik heb nog nooit iemand nee verkocht die een handtekening of een foto wilde" , zei hij in een podcast van World Snooker.
"Daarnaast denk ik dat ik altijd sportief was na een nederlaag. Ik heb nooit geklaagd of gekreund. Ik denk dat ik de mensen daarmee voor me heb gewonnen. En ik denk dat de laatste door mijn speelstijl kwam. Ik speel nu wat conservatiever, maar ik ging altijd voor veel ballen. Je merkt dat het publiek mij daardoor ging steunen."
picture

UK Championship | Publiek trakteert populaire Jimmy White bij opkomst op staande ovatie

Doorgaan

De liefde voor de sport blijft nog altijd voortduren voor White. Hij kwalificeerde zich voor de knock-out fase van het UK Championship in november en speelt woensdagavond tegen Peng Yisong in het hoofdtoernooi van de German Masters.
White klaagt dan ook absoluut niet over het leven dat hij heeft gehad en nog steeds heeft. "Ik heb een fantastisch leven gehad. Ik heb de Rolling Stones een album zien maken, ik heb thee gezet voor de Rolling Stones en de Rolling Stones laten spelen op mijn 50e verjaardag. "Ik heb ongelooflijke vrienden over de hele wereld en ik geniet van mijn spel."
De wedstrijd van White tegen Yisong is vanavond te zien op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie