Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Carter haalt inspiratie uit onverwachte hoek - "Stap voor stap is wat me hielp"

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 06/02/2023 om 17:51 GMT+1

Ali Carter mocht zich gisteren voor het eerst sinds zeven jaar weer winnaar noemen op de snookertour. In de finale was de tweevoudig WK-finalist veel te sterk voor Tom Ford, die hij met 10-3 aan de kant schoof. In het interview na de wedstrijd gaf Cater aan inspiratie te hebben gekregen uit bijzondere hoek.

German Masters | Carter verheugd na eerste titel in zes jaar -"Blij dat ik hier weer sta"

Die morele support kwam namelijk van de wereldberoemde Whitney Houston. Natuurlijk heeft de Amerikaanse zangeres geen flauw benul wie Ali Carter is, maar 'The Captain' haalde inspiratie uit een van haar nummers.
"Ik hoorde Step by Step van Whitney Houston en dat zette me aan het denken. Ik moet alles gewoon stap voor stap doen, dag voor dag, één voor één. Dan kom ik er vanzelf.
De speler die als eerst bij de tien frames was zou de German Masters winnen. "Maar je komt tot 10 door eerst naar één, dan naar twee, naar drie te gaan etc. Ik zei: 'Blijf gewoon gefocust op wat er voor je gebeurt, vergeet die 10. Het zijn allemaal kleine stukjes, je kunt er alleen stap voor stap komen."
Dankzij de hoofdprijs van 80.000 pond staat Carter niet alleen in de top-16 van de wereldranglijst, maar de man uit Essex heeft zich hiermee ook geplaatst voor het Players Championship, dat van 20 t/m 26 februari plaatsvindt in het Engelse Wolverhampton. Daarnaast lijkt Carter zich ook verzekerd te hebben van een plekje bij de Tour Championships in april.
picture

German Masters | Carter wint eerste rankingtitel in zes jaar na eenzijdige finale tegen Ford

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie