Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Judd Trump pakt 27ste rankingtitel – Chinees toptalent Si Jiahui geklopt

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 04/02/2024 om 22:41 GMT+1

Zowat alle grote toernooien in de snookerwereld dit seizoen zijn voor Ronnie O’Sullivan of Judd Trump. Met de nummer één van de wereld niet aanwezig in Berlijn, was de mondiale nummer twee de favoriet voor toernooiwinst. Trump gehoorzaamde; in een bij tijd en wijle prachtige finale tegen het Chinese toptalent Si Jiahui pakte de Brit zijn 27ste rankingtitel.

German Masters | Judd Trump pakt 27ste rankingtitel – Chinees toptalent Si Jiahui geklopt

De middagsessie in de German Masters in het mythische Tempodrom in Berlijn was een slordige geweest. Si Jiahui, een van de revelaties van het afgelopen WK die in Duitsland de eerste rankingfinale uit zijn carrière speelde, stapelde fout op fout. Echter zag de Chinees zijn tegenstander Judd Trump – die toch over veel meer ervaring kon beschikken – ook niet zijn beste spel spelen.
In zijn zevende finale van dit snookerseizoen, de nummer twee van de wereld kende daarin geen gelijke op de Snooker-tour, kon Trump het grootste deel van de eerste acht frames wel profiteren van de fouten van zijn nerveus ogende tegenstander. Echter stond er na de middagsessie ‘slechts’ een 5-3 voorsprong op de tabellen.

Start in hoogste versnelling

Trump moest zijn ervaring – in totaal won ‘The Ace in the Pack’ al 26 rankingtitels en dit seizoen stond het aantal al op drie stuks – in de avondsessie door laten wegen. In het sfeervolle Tempodrom was het echter Si die de aanval inzette.
picture

German Masters | Si Jiahui verkleint voorsprong Judd Trump naar 5-4 met eerste Century Break

Het Chinese wonderkind kwam met een eerste Century Break van deze eindstrijd aanzetten: 123 punten verkleinden zijn achterstand naar 5-4. Na een moeizaam begin vond Trump in het tiende frame een prachtige pot naar de middenpocket, om een eigen Century in te luiden. Na 113 punten stokte de break op bruin, maar het verschil van twee frames was weer terug.
picture

German Masters | Judd Trump slaat terug met Century Break als antwoord op die van Si Jiahui

Trump op stoom

Na een reeks missers van beide spelers kwam Trump opnieuw aan tafel voor een frame dat in één break beslist werd. Sterker nog: het was de derde Century Break op rij, met in totaal 108 punten op de teller.
Een bizarre fout van Si, die via rood de zwarte bal onbedoeld potte, bracht de mondiale nummer twee ook in het laatste frame voor de Mid Session Interval weer langdurig aan tafel. Deze keer was het geen 100-break of beter voor Trump, maar de voorsprong groeide wel naar 8-4. Dus had de 34-jarige speler nog twee frames nodig voor rankingtitel nummer 27.
picture

German Masters | Judd Trump zorgt voor drie Centuries op rij - vergroot voorsprong naar 7-4

Over en weer

Het zou bovendien de derde German Masters-titel betekenen voor de wereldkampioen van 2019. Zover was het echter nog niet, want na de thee volgde een scrappy frame: fouten over en weer, met uiteindelijk Si die de bovenhand nam en het dertiende hoofdstuk winnend afsloot.
Na een 65-break volgde een moeilijke, maar o zo prachtige plant voor Trump. Vervolgens ging blauw mis en leek Si nog te kunnen profiteren om de tafel leeg te spelen, maar vanuit zwart miste de 21-jarige Chinees de aansluiting op de laatste rode. Trump profiteerde en wist zich zo nog één frame van winst in de German Masters.

Nummer 27

Na een nieuwe fout van Si in het vijftiende frame, ging Judd Trump op weg naar rankingtitel nummer 27. Zijn vierde van dit seizoen, de derde German Masters-titel in totaal was een feit met een 10-5 overwinning. Zocht u naast Ronnie O'Sullivan nog naar een andere topfavoriet voor het WK?

Waar kijk je?

Na de German Masters is het al gauw weer tijd voor de Welsh Open. Wie deelt de lakens uit in het Venue Cymru in Llandudno en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie