Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Si Jiahui maakt komaf met spook van halve finale - mag nu tegen Trump

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/02/2024 om 11:25 GMT+1

Si Jiahui heeft in een hoogstaande halve finale Kyren Wilson weten te verslaan. De Chinees verdreef op die manier het spook van de halve finale, want hij staat nog altijd bekend om het weggeven van een plek in de finale van het WK snooker. Dit keer trok Si met 6-3 aan het langste eind waardoor hij voor het eerst een finale mag spelen.

German Masters | Si Jiahui maakt komaf met spook van halve finale - mag nu tegen Trump

Si nam het in de halve eindstrijd op tegen Wilson en beide heren maakten er een aantrekkelijke partij van, waarin goed snooker op het laken werd gelegd. Bijzonder was dat Wilson de eerste twee frames won, maar daarna eventjes weinig meer in de melk had te brokkelen.
De volgende vijf frames gingen naar Si, onder meer op basis van breaks van 138 en 90. Desondanks gaf Wilson nog niet op, waardoor het nog lang spannend bleef. Sterker nog, het was in feite spannend tot de laatste pot.
picture

German Masters | Judd Trump bereikt zevende finale van het seizoen - favoriet tegen Si Jiahui

Si verspeelde grote voorsprong op Brecel

Al is het maar omdat Si nog nooit een finale had gehaald. En wel al eens de buit verspeelde… hij stond dik voor tegen Luca Brecel en leek al zeker van een ticket voor de finale van het WK snooker. Het liep echter anders. Een enorme inhaalrace later stond de Belg in de eindstrijd om vervolgens ook nog wereldkampioen te worden.
Dit keer gaat Si op voor de grootste prijs uit zijn loopbaan. Gemakkelijk wordt die opdracht echter niet, want hij moet niemand minder dan Judd Trump zien te verslaan in de eindstrijd. De ‘Ace in the Pack’ verkeert dit seizoen in topvorm en begint straks als één van de favorieten aan het volgende WK.
picture

German Masters | Si Jiahui ondanks schrikmomentje naar halve finale - voor het eerst sinds WK

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie