Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Brown verslaat Maguire na decider met kansen over en weer

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/11/2023 om 15:59 GMT+1

Jordan Brown beleeft een heerlijke week in Tianjin. Hij kwalificeerde zich tijdens het International Championship inmiddels voor de halve finale. Brown was de betere van Stephen Maguire, maar had daar wel een decider (6-5) voor nodig. Een spannende decider bovendien, want de kansen gingen over en weer. Uiteindelijk plaatste Brown de beslissing na een mindere bal van Maguire.

International Championship | Brown verslaat Maguire na decider met kansen over en weer

Maguire maakte eerder deze week in China een einde aan de succesreeks van Judd Trump, die 22 partijen op rij won en ondertussen drie rankingtitels opraapte. Tot kwartet kwam het niet, door toedoen van de Schot.
Het knappe was dat Maguire kon doorpakken na de winst op Trump, maar hij vond zijn meerdere in Brown. Heel veel meer was dat dus niet, want na een spannende wedstrijd was er een beslissend frame nodig om een winnaar aan te wijzen.
picture

International Championship | Jordan Brown zet John Higgins voet dwars onderweg naar kwartfinale

Prijzengeld wordt aantrekkelijk

Ook tijdens die decider gingen de kansen over en weer. Een pot hier, een safety daar en tussendoor nog een slechte positie om de volgende bal te moeten potten… het zat er allemaal in. Een mindere bal van Maguire gevolgd door een gepotte snijbal van Brown betekende uiteindelijk de beslissing, waarna direct een handdruk volgde.
Brown neemt het in de halve finale op tegen Tom Ford. Beiden hebben nog geen uitgebreid palmares, dus met een finaleplaats in zich zijn beiden er ongetwijfeld toe geneigd om all the way te gaan. Nog maar eens een minimale verdubbeling van het prijzengeld – van 33.000 naar 75.000 pond – klinkt ook niet onaantrekkelijk.
picture

International Championship | Tom Ford ziet voorsprong wegsmelten, maar schudt Hawkins alsnog af

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie