Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Gilbert behoudt ruime voorsprong mede dankzij total clearance van 130

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 30/04/2024 om 23:23 GMT+2

David Gilbert staat na de tweede sessie nog altijd op een veilige voorsprong. Na zestien gespeelde frames leidt de Engelsman met 10-6 tegen Stephen Maguire. Toch toonde de Schot na zijn dramatische eerste sessie iets of wat van herstel. Na de 7-1 van vanmorgen is het gat toch iets verkleind al was het hoogtepunt van Gilbert.

WK Snooker | Gilbert behoudt ruime voorsprong mede dankzij total clearance van 130

Er was een theoretische kans dat de wedstrijd tussen Maguire en Gilbert vanavond al na twee sessies klaar zou zijn. En na het eerste frame van de tweede sessie zal toch menigeen daar rekening mee hebben gehouden. Gilbert ging verder waar hij in de eerste sessie mee was begonnen. Met een 103-score bracht hij de stand op 8-1.
Het tiende frame was gelijk cruciaal en daarin toonde Maguire eindelijk iets van vorm. Met een 83-break sleepte hij het frame binnen. Toch bracht Gilbert de marge weer terug naar zeven door het elfde frame te pakken.
picture

WK Snooker | David Gilbert heeft pech met spelen plant - Cue ball verdwijnt in pocket

Hoogtepunt

Maar toen was daar ineens een kleine inhaalslag van Maguire die drie frames op rij won met onder andere een 111-break. Maar net op het moment dat je dacht dat de Schot definitief de spanning terug zou brengen was daar een indrukwekkend stukje Snooker van Gilbert.
De Engelsman toonde zijn klasse met een total clearance van 130 en wist dat hij zo de avondsessie ging eindigen met een ruime voorsprong. De marge aan het einde van de avond was uiteindelijk vier doordat Maguire met een 74-break de stand op 10-6 bracht.

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie