Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Jordan Brown zet John Higgins voet dwars onderweg naar kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/11/2023 om 11:21 GMT+1

Jordan Brown heeft met een derde knappe overwinning voor een verrassing gezorgd op het International Championship. De Noord-Ier moest onderweg naar de kwartfinale afrekenen met drie geplaatste spelers. En dat deed hij. De winst op John Higgins was het meest indrukwekkend. Brown liet zich een voorsprong niet afpakken en toen hij het belangrijke achtste frame won, was het aftellen.

Brown pakt belangrijk frame_copy

Foto: Eurosport

Brown pakte dat achtste frame met 74-46, maar vanzelf ging het zeker niet. Higgins had de kans om een achterstand van twee frames volledig ongedaan te maken en stond ook op het punt om dat te gaan doen, maar de Schot kreeg het niet voor elkaar.
Enkele missers over en weer zorgden voor een moeilijke tafel, waarna diverse safety’s elkaar opvolgden. Uiteindelijk zag Brown kans op een long pot met groen. Hij nam die stoot inderdaad aan, speelde groen van tafel en stak het frame in zijn zak.
Daarmee werd het voor Higgins een heel moeilijk verhaal. Dat bleek, want de Schot had geen antwoord meer en zag 3-6 op het scorebord verschijnen. Higgins speelde niet goed, maar als er iemand de kunst verstaat van niet goed spelen, maar wel winnen en ver geraken, dan is het The Wizard of Wishaw wel.
picture

International Championship | Lekkere fluke van Thepchaiya Un-Nooh - roze gaat alsnog binnen

Sloppy spel Higgins

Dit keer lukte het Higgins echter niet ondanks sloppy spel de winst naar zich toe te trekken. Daarmee kwam zijn toernooi ten einde bij de laatste zestien, terwijl Brown na zeges op David Gilbert, Kyren Wilson en nu Higgins mag blijven dromen van glorie.
Die glorie is nog wel eventjes weg, want hij staat ‘pas’ in de kwartfinale. Daarin treft Brown de winnaar van Stephen Maguire - Ryan Day.
picture

International Championship | Fluke zet Davis definitief op juiste spoor - rappe uitschakeling Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie