Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Kyren Wilson klopt John Higgins - plaatst zich voor halve finale tegen David Gilbert

Matthijs Klerkx

Geupdate 01/05/2024 om 22:32 GMT+2

John Higgins is er niet in geslaagd om net als tegen Mark Allen uit geslagen positie toch nog terug te komen tegen Kyren Wilson. Vanaf 9-4 vocht de Schot zich terug naar 9-8, maar vanaf dat moment was de finalist van 2020 ongenaakbaar. Iedere kans werd afgestraft, waarna de nummer twaalf van de wereld zich plaatste voor de halve finale. Daarin neemt Wilson het op tegen David Gilbert.

WK Snooker | Kyren Wilson klopt John Higgins - plaatst zich voor halve finale tegen David Gilbert

Het zou een heet avondje worden op de Dag van de Arbeid in The Crucible in Sheffield. Op de ene tafel was het bij Kyren Wilson en John Higgins 9-7 in het voordeel van de Brit, terwijl op de andere tafel Ronnie O’Sullivan en Stuart Bingham exact gelijk stonden: 8-8.
Wilson zal zich nog enkele keren achter de oren hebben gekrabt. In de eerste sessie gaf hij een 5-1 voorsprong ietwat weg en zag Higgins terugkomen tot 5-3, in het tweede deel werd een 9-4 verschil teruggebracht door de Schot tot 9-7. Zat er nog een ultieme comeback in voor de viervoudig wereldkampioen, zoals hij dat ook bij Mark Allen flikte in de tweede ronde?

Alles draait om één man

Wilson deed er in het eerste frame van de avond in ieder geval alles aan om dat te laten gebeuren. The Warrior liet een bal halverwege de tafel liggen, waar Higgins prima mee aan de slag kon om het verschil – dat dus eerder op de dag vijf frames bedroeg – terug naar één te brengen.
De nummer twaalf van de wereld was niet van plan om de nummer dertien helemaal op gelijke hoogte te laten komen. Een 50-break in het achttiende frame moest daar in ieder geval voor zorgen. In twee beurten was het raak, waarna ook in het negentiende deel van deze tweestrijd alles richting Wilson ging.
Met een magnifieke dubbel bracht de finalist van 2020 zichzelf ook in het laatste hoofdstuk voor de theepauze aan zet. Het leidde uiteindelijk tot Wilsons tweede Century Break van deze partij; 108 punten brachten hem op 12-8 en Higgins stond met zijn rug tegen de muur.
picture

WK Snooker | Kyren Wilson maakt Century Break - 108 punten brengen hem op 12-8 tegen John Higgins

Ongenaakbaar

40 punten brachten Higgins goed op weg in het 21ste frame, maar even later volgden een plant en een in-off. Dus kwam Wilson weer aan tafel, deze keer om een plaats in de halve eindstrijd en een duel met David Gilbert af te dwingen.
De nummer twaalf van de wereld faalde niet en heeft nu de uitgelezen mogelijkheid om net als in 2020 de finale weer te halen in The Crucible. Groot verschil: destijds zat er geen tot amper publiek vanwege de coronapandemie, nu zal vanaf de halve finales de one table setup aanwezig zijn en het publiek ook. In de halve finale draait het om een best of 33 frames, waarbij er dus 17 gewonnen moeten worden.

Dit zijn de halve finales van het WK Snooker

David Gilbert - Kyren Wilson
Jak Jones - Stuart Bingham

Waar kijk je?

We zijn bijna aan het einde van dit onorthodoxe wereldkampioenschap snooker gekomen! Wie pakt de titel: David Gilbert, Kyren Wilson, Jak Jones of Stuart Bingham? Mis geen bal via Eurosport en discovery+ en beleef wie de lakens uitdeelt in The Crucible in Sheffield! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie