Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Zhang Anda maakt alles! Chinees trakteert op toverballen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/11/2023 om 13:14 GMT+1

Zhang Anda lijkt helemaal in zijn element tijdens de finale van het International Championship. De Chinees scoorde vroeg in de partij tegen Tom Ford een maximum break van 147 aangezien hij ook het laatste frame van de eerste sessie oppakte, leidde ‘Mighty Mouse’ bij het ingaan van de eerste pauze met 5-4. Die pauze trad hij onder applaus tegemoet.

International Championship | Zhang Anda maakt alles! Chinees trakteert op toverballen

Zhang noteerde in het negende frame zijn tweede century van de partij. De eerste was gelijk een maximale, eentje met een score dus van 147. Het was voor de Chinees de tweede keer in zijn loopbaan dat hij op groot toneel alle rode, alle zwarte en alle gekleurde ballen in één beurt van tafel speelde.
Verder derden Zhang en Ford weinig voor elkaar onder, in een finale die beiden denken te kunnen winnen, maar het was Zhang die in de zaal het meeste enthousiasme losmaakte. Zo speelde hij ter besluit van het negende frame, dat hij in zijn zak stak, enkele heerlijke toverballen.
Op die manier kreeg de century van Zhang verder en verder gestalte. Jammer genoeg speelde hij de cue ball te zacht op groen, waardoor die achterbleef voor de pocket, maar dat was slechts een detail. De paar ballen daarvoor was het smullen geblazen.
picture

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie