Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Higgins ontsnapt tegen Page in partij van hoge kwaliteit

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/10/2022 om 16:01 GMT+2

Met zijn goede spel had Jackson Page tijdens de tweede ronde van de Northern Ireland Open ongetwijfeld van iedereen gewonnen, maar hij had de pech te stuiten op John Higgins. En Higgins is niet zomaar verslagen, ook niet als je op een 2-3 voorsprong staat. De Schot redde op het laatste moment de meubelen en won via een decider met 4-3.

Northern Ireland Open | Higgins ontsnapt tegen Page in partij van hoge kwaliteit

Higgins en Page gingen in hun partij constant gelijk op en geven elkaar geen duimbreed toe. Higgins won het ene frame, Page het andere frame. Groot was de verrassing toen de man uit Wales een brutale 2-3 voorsprong nam en ook in het achtste frame voortvarend startte.
Higgins raapte echter al zijn kracht bij elkaar, noteerde een break van 69 en vervolgens na een zeldzame misser van Page zelfs een century (124) om de partij – tot zijn grote opluchting – alsnog naar zich toe te trekken.
De Schot staat zo in de derde ronde van de Northern Ireland Open, een toernooi in de Home Nation Series, terwijl het voor Page einde verhaal is. Higgins zou later in het toernooi Judd Trump kunnen tegenkomen.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor de Home Nations Series!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie