Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | “Dit zat er al een tijdje aan te komen” - Stan Moody na eerste drie zeges

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/10/2023 om 20:42 GMT+2

“Het zat er al een tijdje aan te komen.” Dat was de eerste reactie van Stan Moody op het feit dat hij nu ook overwinningen boekt op de professionele tour. De Northern Ireland Open heeft voor altijd een speciaal plekje in het hart van de zeventienjarige, die zijn eerste drie profzeges op zak heeft. Moody hoopt op meer. Veel meer.

Northern Ireland Open | “Dit zat er al een tijdje aan te komen” - Stan Moody na eerste drie zeges

De tienersensatie is nu zo’n half jaar officieel prof. De teller stond een tijdje op nul, maar tikt nu de drie officiële overwinningen aan. “Het zat er al een tijdje aan te komen”, aldus Moody, die niet met zijn hoofd in de wolken loopt.
“Ik speel al een tijdje echt goed, maar had wat pech met de loting. Zoals toen ik tegen Luca Brecel moest in de eerste ronde van de English Open”, vervolgt de tiener. Wereldkampioen Brecel had toen een decider nodig om zich te ontdoen van Moody.
picture

Northern Ireland Open | Drie op een rij! - 17-jarige Stan Moody stoot door naar de laatste zestien

Laatste zestien in Belfast

“Als ik goed speel, kan ik van iedereen winnen”, vervolgt de Brit nu hij in Belfast tot de laatste zestien behoort. “Ik ga proberen ervan te genieten en denk dat ik op schema lig, zo vroeg in mijn loopbaan.”
Moody erkent dat hij in de beslissende fase van zijn duel met Gary Wilson wat zenuwachtig werd. Dat overkwam een avond eerder ook Robbie McGuigan, die een zekere overwinning uit handen gaf door zich in drie snookers te verliezen.
picture

Northern Ireland Open | Nog meer sensatie! Stan Moody volgt eerste profzege direct op met tweede

Hulp van coach Neil Johnson

Zo ver liet Moody het niet komen. Verre van. Hij won zijn derde partij op rij. “Die zenuwen worden vast minder als ik wat meer ervaring heb. Het publiek probeerde me op dat lastige moment te steunen. Dat was leuk.”
Moody analyseert samen met Alan McManus ook nog enkele mooie shots en vertelt waar hij aan werkt met coach Neil Johnson. Dan gaat het vooral over cue action en cue control.
picture

Northern Ireland Open | 17-jarig wonderkind Stan Moody boekt eerste profzege en staat in hoofdschema

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie