Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Inhaalrace levert Judd Trump 19e zege op rij op - plus finaleplek

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/10/2023 om 10:53 GMT+1

Judd Trump heeft het voor elkaar gekregen. Hij staat in zijn derde finale op rij. Na de English Open en de Wuhan Open mag de Ace in the Pack zondag proberen om de Northern Ireland Open te winnen. Daar zag het in de halve eindstrijd lange tijd niet naar uit. Barry Hawkins kwam op een mooie voorsprong, maar in deel twee veranderde alles.

Northern Ireland Open | Inhaalrace levert Judd Trump 19e zege op rij op - plus finaleplek

Net als Trump de laatste periode liet Hawkins deze week in Belfast uitstekend snooker zien, op basis waarvan hij zich plaatste voor de halve finale. Hawkins boekte drie ruime overwinningen en kende een escape tegen David Gilbert. Tegen Trump zou echter het tegenovergestelde gebeuren.
Hawkins begon goed en was heer en meester voor de pauze, die hij met een 3-1 voorsprong bereikte. Hawkins zou zelfs nog een frame winnen en zag zijn naam al met potlood worden opgeschreven als finalist, ware het niet dat toen de grote Trump-show begon.
picture

Northern Ireland Open | Judd Trump spot moeilijke pot - perfecte uitvoering tijdens achttiende zege

Trump in finale tegen Wakelin

Trump bleef in de wedstrijd, kwam dichterbij, langszij zelf, kwam op voorsprong en maakte het af. Waar hij het vandaan haalde, weet de hoofdpersoon zelf ook niet, maar feit is dat Hawkins geen frame meer won en zich gewonnen moest geven. Geen schande, zeker niet tegen een Trump in deze vorm.
Waar hij er heel 2022/2023 niet in slaagde om een rankingtoernooi te winnen, gaat Trump nu op voor zijn derde triomf op rij. Hij speelt in de finale tegen Chris Wakelin, die met duidelijke cijfers te sterk was voor Jack Lisowski. Het werd maar liefst 6-1.
picture

Northern Ireland Open | Trump boekt 16e en 17e overwinning op rij - stoomt door naar kwartfinale

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie