Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Prachtige punten en hoge breaks, maar toch heeft Hawkins decider nodig

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/10/2023 om 01:11 GMT+2

Barry Hawkins heeft in de kwartfinale van de Northern Ireland Open aangetoond in goede vorm te verkeren. Toch was een mooie voorsprong na de eerste sessie geen garantie voor succes. Sterker nog, Hawkins had zelfs een century nodig om zich te ontdoen van David Gilbert om een halve finale tegen Judd Trump te verdienen.

Snooker Northern Irland open - Hawkins v Gilbert- Hawkins beautiful point

Foto: Eurosport

Hawkins schoot bij de laatste acht in Belfast uit de startblokken met een century van 134, gevolgd door een score van 91 en nog een century. Dit keer stopte de teller pas bij 138 punten. Die 3-1 voorsprong verdween echter na de pauze, toen Gilbert de frames binnen haalde.
Het gevolg? Een decider voor een plek tegen Trump in de halve finale. Een lage break van 57 was voor Hawkins genoeg in die decider. De score bleef bescheiden omdat roze en zwart onbereikbaar waren, waardoor het met de andere kleuren moest gebeuren.
Dat werkte prima voor Hawkins, die daarmee een halvefinaleplaats verdiende. Hawkins komt nu dus tegenover Trump te staan, die na twee gewonnen deciders op rij inmiddels achttien wedstrijden ongeslagen is.
picture

Northern Ireland Open | Dat klinkt niet best! Miscue voor Barry Hawkins in partij tegen Jiang Jun

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie