Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Kyren Wilson loopt vier frames weg bij Gilbert - zet stap richting nieuwe WK-finale

Kevin van Nunen

Geupdate 03/05/2024 om 23:26 GMT+2

Kyren Wilson heeft het voordeel naar zich toegetrokken in de derde sessie van de halve finale van het WK snooker. Pas na twintig frames stond er een verschil van twee op het scorebord, maar toen slaagde Wilson er ook in om een flinke demarrage te plaatsen ten opzichte van David Gilbert. De derde sessie werd besloten met een score van 14-10.

WK snooker | Kyren Wilson loopt vier frames weg bij Gilbert - zet stap richting nieuwe WK-finale

De aanstaand finalist moet zeventien frames winnen en dus is Wilson er nog niet – we zagen vorig jaar volop comebacks van Luca Brecel bijvoorbeeld – maar het ziet er goed uit onderweg naar de finale. Het zou voor ‘The Warrior’ zijn tweede WK-finale kunnen worden. Hij verloor in 2020 van Ronnie O’Sullivan (18-8).
Zowel Wilson als Gilbert weet wat het is om de halve finale van een WK te spelen, maar het is Wilson die weet hoe het smaakt om zo’n partij ook te winnen. Als het hem lukt de partij over de streep te trekken, wordt het namelijk de tweede keer. Voor Gilbert dreigt een tweede nederlaag in deze fase.
picture

WK Snooker | Kyren Wilson klopt John Higgins - plaatst zich voor halve finale tegen David Gilbert

Century Gilbert in laatste frame

Gek genoeg maakte Wilson het verschil deels zonder groots te spelen, want het niveau van de wedstrijd daalde wat naarmate de frames optelden. De laatste century dateert van alweer negen frames geleden, al slaagde vooral Wilson er nog in om aardige breaks te bouwen (85-93-51-88).
Behalve de missers nam ongetwijfeld ook de vermoeidheid toe. Vaak is het één het gevolg van het ander. Desondanks gaf Gilbert nog één keertje alles. Met succes, want ‘The Farmer’ raapte het laatste frame van de sessie op. Even stokten zijn scores door een veel te moeilijke pot aan te nemen, maar een long pot voor rood was vervolgens weer van grote klasse en er volgde zelfs een century.
picture

WK snooker | Rekken en strekken met David Gilbert - preparatie voor volgende sessie

Ook spannend bij Bingham tegen Jones

Wie weet hoe belangrijk dat frame achteraf blijkt. Een verschil van vier betekent dat Gilbert nog kans maakt. Een verschil van zes… en het was voor Wilson écht aftellen geblazen richting het einde. Zo ver is het nu nog niet.
De andere halve finale, tussen Stuart Bingham en Jak Jones, kent voorlopig een al even spannend verloop. Het staat daar halverwege 8-8 met zaterdagochtend het vervolg.
picture

WK snooker | Ook Bingham en Jones houden elkaar na twee sessies in bedwang - 8-8!

WAAR KIJK JE?

We zijn bijna aan het einde van dit onorthodoxe wereldkampioenschap snooker gekomen! Wie pakt de titel: David Gilbert, Kyren Wilson, Jak Jones of Stuart Bingham? Mis geen bal via Eurosport en discovery+ en beleef wie de lakens uitdeelt in The Crucible in Sheffield! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie