Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Trump boekt 16e en 17e overwinning op rij - stoomt door naar kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/10/2023 om 01:24 GMT+2

Judd Trump is lekker bezig de laatste weken, maar donderdag was wel een heel geslaagde dag. De Ace in the Pack won zijn zestiende en zeventiende wedstrijd op rij. Trump rekende bij de laatste 32 van de Northern Ireland Open eerst af met Ian Burns (4-2) en ontdeed zich in de avond met veel moeite van Noppon Saengkham. Dat lukte pas na een decider en eerst moest Trump de meubelen nog redden.

Northern Ireland Open | Trump boekt 16e en 17e overwinning op rij - stoomt door naar kwartfinale

De laatste 32 verruilen voor de kwartfinale… Trump deed in Belfast goede zaken met twee zeges op één dag. Hij bevestigde op die manier zijn goede vorm. De partij tegen Burns was wellicht niet hoogstaand, maar tegen Noppon moest Trump diep graven om de partij naar zich toe te trekken.
Beide spelers slaagden erin diverse mooie breaks op tafel te leggen, maar het was Noppon die de eerste kans kreeg om de winst naar zich toe te trekken. Dat lukte de man uit Thailand niet. Het zesde frame was bijzonder spannend, met een felle strijd tot de kleuren aan toe, maar het was Trump die de beslissende fout forceerde en daarmee een decider.
picture

Northern Ireland Open | Judd Trump maakt erg snel korte metten met Julien Leclercq

Kwartfinale tegen Maguire

In die decider bouwde Trump een break van 92, wat genoeg was om zijn ongeslagen reeks uit te breiden naar maar liefst zeventien partijen. Trump won onderweg de English Open en de Wuhan Open. Ook in de Waterfront Hall in Belfast loopt het vooralsnog crescendo.
Trump neemt het in de kwartfinale op tegen Stephen Maguire. De Schot meldde zich ook na een decider bij de laatste acht, door na een spannende wedstrijd Joe Perry uit te schakelen.
picture

Wuhan Open | Judd Trump wint tweede rankingtitel in een week tijd - verslaat Carter met 10-7

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie