Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Trump declasseert Wakelin in finale en verovert derde rankingtitel op rij

Maurits ten Kate

Geupdate 29/10/2023 om 21:47 GMT+1

Judd Trump is terug in de vorm waarmee hij enkele jaren geleden de koppositie van de wereldranglijst bereikte. De Juddernaut won zojuist op eclatante wijze de Northern Ireland Open door in de finale Chris Wakelin met 9-3 te verslaan. Alleen in het begin van de wedstrijd kon Wakelin nog enigszins meekomen, maar daarna was het plain sailing voor Trump, die zijn derde rankingtitel op rij wint.

Northern Ireland Open | Trump declasseert Wakelin in finale en verovert derde rankingtitel op rij

Trump lijkt onoverwinnelijk op het moment. Hij stond in de halve finale tegen Barry Hawkins nog met 4-1 achter, maar wist zijn ongeslagen reeks in stand te houden door vijf frame op rij te winnen en met 6-4 de winst alsnog te pakken.
Wakelin, die zijn eerste en tevens enige rankingtitel wist te winnen tijdens de shoot-out begin dit jaar, was vanzelfsprekend de underdog tegen de voormalig wereldkampioen, maar leek er in het begin nog wel een wedstrijd van te maken. Hij kwam met 2-1 voor en had kansen om er 3-1 van te maken.
Die kans kon Wakelin echter niet verzilveren, en dat bleek achteraf een dure te zijn. Trump maakte er 2-2 van en won vervolgens vier frames op rij om zo de avondsessie met een voorsprong van vier frames in te gaan. Dat gat bleek een te grote voor Wakelin, die op 8-2 nog wel een frame kon pakken, maar in het frame daarna was het over en uit. Met een stijlvolle 129-break sloot Trump de wedstrijd in stijl af, waardoor hij in het rijtje komt met Stephen Hendry, Ray Reardon, Steve Davis en Ding Junhui. Alle vier wisten ooit drie rankingtoernooien op rij te winnen.

Onwerkelijk

De zegereeks van Trump is redelijk uniek, want sinds 2013 was het niet meer voorgekomen dat een speler drie toernooien op rij wist te winnen. Tien jaar geleden was het Ding Junhui die de tour een tijdje domineerde.
De drie toernooizeges en de twintigste zege op rij voelen dan ook wat onwerkelijk aan voor Trump. "Het is nog even wennen. Alleereerst wil ik Chris (Wakelin) feliciteren met een geweldige week. Het is fijn om tegen iemand te spelen die zoveel plezier uitstraalt. Je vergeet wel eens dat het een voorrecht is om dit te doen en het is mooi om dat bij hem te zien."
"Ik vind het altijd fijn om hier te komen en het publiek spoort me altijd aan om nog beter mijn best te doen. Aan het begin van het toernooi speelde ik niet op het niveau wat ik wil, maar in de eindfase en zeker in de laatste zeven frames voelde ik me heel erg op mijn gemak. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik moet zeggen, want het winnen begint te wennen. Het is nogal onwerkelijk wat er allemaal gebeurt", aldus een lachende Trump.
picture

Northern Ireland Open | Reactie Trump na derde toernooizege op rij in Belfast

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie