Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | Trump breekt records en komt met zege in Northern Ireland Open in illuster rijtje

Maurits ten Kate

Geupdate 29/10/2023 om 22:41 GMT+1

Judd Trump is niet te stoppen op dit moment. De wereldkampioen van 2019 won zondagavond op overtuigende wijze ook het Northern Ireland Open, waardoor hij drie rankingtoernooien op rij weet te winnen. Het is voor het eerst sinds 2013 dat een speler erin slaagt om dit te presteren, en met de steeds sterker wordende tour is het des te knapper. Trump schaart zich tussen een aantal mooie namen.

Judd Trump

Foto: WorldSnooker

De zegereeks begon aan het begin deze maand op 2 oktober tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het English Open waarin hij Sean O'Sullivan (geen familie van) met 4-0 versloeg. Het zou het begin van de meest succesvolle maand uit zijn snookercarrière tot nu toe.
We zijn inmiddels 27 dagen verder en intussen staan er drie nieuwe bekers in de prijzenkast bij Trump, maar de zegereeks ging absoluut niet zonder slag of stoot. Tijdens de English Open had het al een aantal keer mis kunnen gaan.
Zo stond Trump zowel tegen Jimmy Robertson als tegen John Higgins op een frame van verlies en moest de wereldkampioen van 2019 in de finale tegen Zhang Anda terugkomen van een 7-4 achterstand.
picture

English Open | Judd Trump wint finale na ongekende inhaalrace - Zhang mist kans voor open doel

Wuhan en Belfast

Wat dat betreft ging het tijdens de Wuhan Open in China een stuk makkelijker. Tot aan de finale tegen Ali Carter gaf Trump in vijf wedstrijd slechts vijf frames weg. De finale tegen 'The Captain' ging een stuk moeizamer, maar met een 10-7 eindstand was het wederom Trump die aan het langste eind trok.
Eenmaal aangekomen in Belfast was de topvorm er direct. Tot aan de derde waren er geen problemen voor de huidige Masters-winnaar, maar vanaf de derde ronde werd het stuk lastiger voor Trump.
Zowel Noppon Saengkham als Steven Maguire waren een frame verwijderd van de zege, maar ook hen lukte het niet om 'The Ace in the Pack' dan eindelijk te verslaan. In de halve finale werd een 4-1 achterstand tegen Barry Hawkins omgebogen, waarna de finale tegen Chris Wakelin een eitje was.
picture

Wuhan Open | Judd Trump wint tweede rankingtitel in een week tijd - verslaat Carter met 10-7

Illuster rijtje

Waar de vorm van Trump ineens vandaan komt is een redelijk raadsel. Natuurlijk is Trump bij elk toernooi waaraan hij meedoet een goede kanshebber, maar dat de Engelsman drie toernooien op rij zou winnen hadden weinigen gedacht.
Een finaleplek tijdens de European Masters in augustus was een teken dat de vorm er wel was, maar een dikke nederlaag tegen Mark Selby in Shanghai en een snelle exit in het British Open waren nou niet bepaald resultaten die horen bij een wereldtopper.
Maar zoals het welbekende cliché luidt: form is temporary, class is permanent. Twintig overwinningen en drie toernooizeges later is het Trump die zich tussen Steven Hendry, Ray Reardon, Steve Davis en Ding Junhui schaart in het rijtje spelers dat ooit hetzelfde presteerde. Laatstgenoemde won tien jaar geleden de Shanghai Masters, de Indian Open en de China Open achter elkaar.
Ook passeert Trump Mark Williams op de lijst van aantal rankingzeges. De winst in Belfast was de 26e toernooizege voor de wereldkampioen van 2019. Williams, lid van de Class of 92, staat met 25 titels ook bepaald niet voor schut, maar sinds zondag dus wel achter Trump.
picture

Northern Ireland Open | Trump declasseert Wakelin in finale en verovert derde rankingtitel op rij

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie