Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Beste zestien spelers maken uit wie de allerbeste is - Luca Brecel ontbreekt

Kevin van Nunen

Geupdate 19/02/2024 om 20:43 GMT+1

De Welsh Open is amper gewonnen door Gary Wilson of het volgende toernooi staat alweer op het volle programma. En niet het minste toernooi, namelijk het 2024 Players Championship. Luca Brecel is helaas niet uitgenodigd. Het woord is namelijk aan de zestien beste spelers van dit jaar… om de allerbeste aan te wijzen. Judd Trump en Ronnie O’Sullivan doen wel mee.

Welsh Open | 147! Gary Wilson mist 14de rode in eerste frame, maar maakt maximum in tweede frame!

Het 2024 Players Championship in het Telford International Centre is een invitatietoernooi op basis van de ranglijst tot dusver van dit seizoen. Dit valt een beetje te vergelijken met de ATP Finals in het tennis, waarvoor je ook bij de absolute top moet horen. Op basis van een te lange periode aan tegenvallende prestaties ontbreekt wereldkampioen Brecel.
Ondanks een kwartfinaleplek op de Welsh Open scoorde Brecel te weinig prijzengeld om in aanmerking te komen voor een uitnodiging. Voor Neil Robertson geldt hetzelfde… Brecel en Robertson verkeren in ‘goed gezelschap’, want ook Shaun Murphy behoort niet tot de beste zestien spelers van het moment waardoor hij niet eens de kans krijgt om zijn titel te verdedigen!
picture

Snooker | Dit is het seizoen tot nu toe - hattrick Judd Trump, historische triomf O’Sullivan

Murphy kan titel niet verdedigen

Genoeg over spelers die er niet zijn. Tijd om te focussen op wie wel van de partij is. In feite alle spelers die snookerjaar 2023/2024 tot dusver kleur hebben gegeven. Trump en O’Sullivan uiteraard, maar ook Zhang Anda en Gary Wilson, die bij de Welsh Open alweer zijn tweede rankingtitel van het seizoen opraapte.
Verder zien we de geijkte namen opduiken. Natuurlijk is de rest van The Class of 92 er ook, in de vorm van Mark Williams en John Higgins. Higgins toonde in Llandudno aan een opwaartse lijn qua vorm te pakken te hebben, dus wie weet kan hij weer eens serieus jacht maken op een trofee.
De laatste triomf van Higgins dateert namelijk van langer en langer geleden. Vandaar dat de Schot werkt met een sportpsycholoog en experimenteert met weer een kortere keu. Een koppeling met Ding Junhui in de eerste ronde maakt de uitdaging overigens niet bepaald gemakkelijker.
picture

Players Championship | Murphy verzilvert topvorm met titel in Wolverhampton

Geen gemakkelijke run naar de finale

Andere partijen in de eerste ronde om naar uit te kijken zijn Mark Williams vs Mark Allen en Gary Wilson tegen Hossein Vafaei. De winnaars van deze affiches spelen ook nog eens tegen elkaar. Duiken of een gemakkelijke run naar de finale is er niet bij. Je komt niet per toeval in die finale, zeker niet omdat de partijen worden betwist over best of 11 frames. In de finale gaat het zelfs om best of 19.
Omdat de opdrachten zwaar zijn, is de prijzenpot goed gevuld. Wie deelneemt, kan sowieso 10.000 pond bijschrijven en iedere overwinning extra tikt lekker aan. De winnaar krijgt een cheque van maar liefst £125,000. Omdat de beste zestien spelers van dit seizoen zich melden voor het Players Championship, hoef je echter met niemands portemonnee medelijden te hebben.
picture

German Masters | Judd Trump pakt 27ste rankingtitel – Chinees toptalent Si Jiahui geklopt

Loting eerste ronde 2024 Players Championship

Judd Trump - Chris Wakelin
Tom Ford - Ali Carter
Mark Williams - Mark Allen
Gary Wilson - Hossein Vafaei
Zhang Anda - Noppon Saengkham
Ding Junhui - John Higgins
Barry Hawkins - Mark Selby
Ronnie O’Sullivan - Zhou Yuelong
picture

World Grand Prix | Ronnie O’Sullivan niet te stoppen – verslaat Judd Trump voor 41ste rankingtitel

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Luca Brecel en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie