Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | John Higgins finisht hoogwaardige partij tegen Ding in stijl - met een century

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/02/2024 om 10:31 GMT+1

John Higgins staat in de kwartfinale van het 2024 Players Championship. De Schot kwalificeerde zich ten koste van Ding Junhui, die hij met 6-4 aan de kant zette. Daarmee boekte Higgins na een goede run op de Welsh Open wederom een mooie overwinning, wat hem wellicht goed zal doen met het WK snooker voorzichtig op komst.

Players Championship | John Higgins finisht hoogwaardige partij tegen Ding in stijl - met century

Higgins won ook dit seizoen nog geen rankingtitel en de vraag is of dat er nog van komt, want er liggen niet zoveel kansen meer. Het zou deze week in Telford kunnen gebeuren, maar aangezien de beste zestien spelers van dit seizoen zich hebben verzameld, wordt het zeker geen makkie.
Dat bleek ook wel tijdens de eerste ronde, waarin Higgins stuitte op Ding. Er vielen verspreid over tien frames maar liefst zes centuries te tellen plus nog drie 60+ breaks. Dat zegt veel of zelfs alles over het hoge niveau van de partij, wat het ergens zonde maakt dat een topper direct het veld moest ruimen.
picture

Welsh Open | John Higgins vindt zijn weg met kortere keu - tweede ruime zege op rij

Lotingen zitten Ding niet vaak mee

Sowieso zit het Ding met lotingen dit seizoen niet altijd mee. Zo stuitte hij al een aantal keer op Ronnie O’Sullivan. Was het niet laat in een toernooi of zelfs tijdens de finale… dan wel vroeg. Direct in de eerste ronde van The Masters bijvoorbeeld. Dat de Chinees desondanks dik in de toptien staat, zegt genoeg.
Helaas voor Ding is het wel klaar, terwijl Higgins na te hebben afgesloten met een century bestaande uit precies 100 punten wel iets heeft om naar vooruit te kijken. De ‘Wizard of Wishaw’ speelt bij de laatste acht tegen Zhang Anda of Noppon Saengkham.
picture

Scottish Open | Sublieme Noppon Saengkham verslaat John Higgins - emotioneel laatste frame

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Luca Brecel en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie