Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Judd Trump begint wat roestig - schuift wel Wakelin aan de kant

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/02/2024 om 10:12 GMT+1

Judd Trump is het 2024 Players Championship gestart met een overwinning. De ‘Juddernaut’ was met 6-2 te sterk voor Chris Wakelin, die profiteerde van een mindere start van Trump, maar uiteindelijk niet zo veel meer had in te brengen op de tafel. Trump sloot af met een prachtige century van 139 punten.

Players Championship | Judd Trump begint wat roestig - schuift wel Wakelin aan de kant

Trump won recent de German Masters waarna hij besloot om niet deel te nemen aan de Welsh Open. Dit om te voorkomen dat hij uitgeblust raakt. Trump merkte de afgelopen jaren dat hij wat vermoeid aan het WK – het ultieme doel – begon en dat wil hij nu voorkomen.
Vandaar dat Trump net als Ronnie O’Sullivan selectief is in het uitkiezen van zijn toernooien, maar het Players Championship in Telford stond omcirkeld in de agenda. Al is het maar omdat je uitgenodigd moet worden. Uiteraard behoort Trump tot de zestien beste spelers van het afgelopen jaar.
picture

German Masters | Judd Trump voert prachtige plant uit - krijgt zelfs applaus van Si Jiahui

Mooie century van Trump tot besluit

De verrassing was misschien wel groter dat Wakelin tot dit selecte gezelschap behoorde. Mede dankzij een finaleplaats op de Northern Ireland Open en het bereiken van de laatste acht op de Scottish Open was hij de nummer zestien, die nog goed uit de startblokken schoot ook. Hij scoorde direct 120.
Trump en Wakelin hielden gelijke tred tijdens de eerste vier frames, maar na de mid session interval schakelde de ‘Ace in the Pack’ een tandje bij. Niet eens op basis van hoge breaks, maar hij hengelde de frames wel binnen. Tijdens de laatste twee frames was de ontspanning daar en volgden er nog wel mooie scores.
Eerst een break van 67 en vervolgens 139 om een groot applaus in ontvangst te nemen. Trump speelt in later deze week in de kwartfinale tegen Ali Carter of Tom Ford.
picture

German Masters | Oh, wat een mooie! Geen snooker, maar wereldbal op geel van Judd Trump

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Luca Brecel en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie