Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Mark Allen en Zhang Anda voeren strijd op roze en zwart - Noord-Ier wint

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/02/2024 om 00:56 GMT+1

Mark Allen heeft in het veertiende frame van de finale een grote stap gezet richting eindwinst van het 2024 Players Championship. De Noord-Ier vocht een scherp duel uit met Zhang Anda, specifiek om de roze en zwarte bal. Allen moest beide ballen potten, Zhang had aan roze genoeg. De kansen gingen over en weer.

Players Championship | Mark Allen en Zhang Anda voeren strijd op roze en zwart - Noord-Ier wint

Allen en Zhang hielden elkaar tijdens een groot deel van de finale in een houdgreep. Een bliksemstart van de Chinees werd weggepoetst en daarna gingen de frames lange tijd over en weer, zonder veel verschil tussen de twee.
Het ging zo gelijk op dat er zelfs diverse re-racks nodig waren – oftewel het herstarten van een frame. Dit punten waren we in frame veertien allang gepasseerd. Het ging om het leegspelen van de tafel. Of niet. Allen kreeg een eerste kans, maar ook met de hulpstukken lukte het niet om roze binnen te rollen.
Daarop ging de beurt over naar Zhang, die het echter ook niet voor elkaar kreeg om roze van tafel te laten verdwijnen. Toen mocht Allen een nieuwe poging wagen en sloeg hij een gat van twee frames. Zelfs dat bleek nog niet direct garantie op eindwinst, maar uiteindelijk lukte het om de titel binnen te slepen.

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie