Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Zhang Anda mist blauw op drempel finale - Selby steelt frame alsnog

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/02/2024 om 10:55 GMT+1

Zhang Anda had zichzelf een groot plezier kunnen doen door in de halve finale van het 2024 Players Championship een decider te ontlopen. De Chinees had een finaleplaats voor het oprapen, maar miste de blauwe bal waardoor Selby er 5-5 van kon maken. Daardoor was ondanks een flitsende start een decider nodig.

Players Championship | Zhang Anda mist blauw op drempel finale - Selby steelt frame alsnog

Zhang kwam met 4-0 voor, terwijl Selby voor de pauze slechts vijf punten scoorde, maar na de mid session interval was alles anders. Toen bepaalde Selby plotseling en moest de Chinees er hard voor werken. Dat harde werken leek na een spannend tiende frame beloond te worden.
Ware het niet dat de blauwe bal, gespeeld vanuit niet de allerbeste positie, besloot om op tafel te blijven. Zhang had het kunnen afmaken, maar in plaats daarvan trok Selby het frame naar zich toe. Daarmee dwong hij een decider af.
In die decider toonde Zhang aan dat hij het hoofd wel degelijk koel kan houden, want op basis van breaks van 50 en 37 plaatste hij zich met 6-5 alsnog voor de finale. Daarin speelt hij tegen Mark Allen.
picture

Players Championship | Zhang Anda plaatst zich na intrigerende wedstrijd tegen Selby voor de finale

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie