Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Zhang Anda plaatst zich na intrigerende wedstrijd tegen Selby voor de finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 25/02/2024 om 10:38 GMT+1

Zhang Anda is na Mark Allen de tweede finalist van het 2024 Players Championship. De Chinees is dit seizoen de meest verbeterde speler op de tour en onderstreepte dit nog eens in een intrigerende halve finale. Zhang kwam binnen de kortste keren 4-0 voor, maar het bleek ingewikkeld om Selby definitief af te schudden. Er was zelfs een decider nodig om er 6-5 van te maken!

Players Championship | Zhang Anda plaatst zich na intrigerende wedstrijd tegen Selby voor de finale

Zhang speelde werkelijk uitmuntend tijdens de openingsfase, terwijl Selby niet of nauwelijks op het scorebord kwam. ‘The Jester from Leicester’ scoorde voor de pauze slechts vijf punten… Inderdaad, vijf! Dit terwijl Zhang breaks neerzette van 129, 80, 69 en 84.
Het verschil was daarmee vier, maar die marge werd minder en minder waard. Selby slaagde erin om eindelijk ballen te potten, punten te scoren en frames te pakken. De spanning bij Zhang nam verder en verder toe, wat vooral bleek toen de finale serieus in zicht kwam. Zhang vs Selby had namelijk ook zomaar tien frames kunnen duren.

Misser in frame tien

Met slechts blauw, roze en zwart nog op tafel was Zhang er bijna, maar een misser stelde Selby ertoe in staat om het frame te stelen en de halve finale te rekken tot en met een beslissend frame. Wie dacht dat Zhang in de decider zou bezwijken onder de druk, had het echter mis. Met breaks van 50 en 37 kwam alles alsnog op zijn pootjes terecht.
Zhang kwam Telford binnen als nummer drie op de éénjaarsranking, wat een flinke verbetering is ten opzichte van eerdere seizoenen. Toen kwalificeerde hij zich niet voor toernooien als het Players Championship, de World Grand Prix of The Masters, maar nu is Zhang een speler om serieus rekening mee te houden op het komende WK.
picture

Players Championship | Ronnie O'Sullivan wordt compleet ingemaakt door Mark Selby

Zhang en Allen spelen weer om een prijs

Al is het maar omdat Zhang tegen Allen zijn derde finale van het seizoen gaat spelen. Zhang verloor de finale van de English Open, maar was de beste op het International Championship. Een nadeel is dat Allen een dagje extra rust heeft gehad. De Noord-Ier jaagt na de Shoot Out en Champion of Champions op zijn derde trofee van dit snookerseizoen en start de finale wat frisser.
De finale wordt zondag gespeeld, verdeeld over twee sessies, en gaat volgens het principe best of 19.
picture

Players Championship | Mark Allen klaart klus tegen Ali Carter - Noord-Ier all the way naar finale

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie