Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Zhang Anda weerstaat comeback John Higgins – 6-4 winst voor halvefinaleplek

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 23/02/2024 om 18:38 GMT+1

Een weergaloze Zhang Anda leek op weg om de titeldromen van John Higgins – die al een aantal jaar zonder rankingtitel zit – helemaal aan flarden te spelen. De motor van de Chinees stokte echter bij 5-1, waarna de Schot terugkwam in de wedstrijd. Een zoveelste misser op zwart leidde in het tiende frame toch de 6-4 zege van Anda in, voor hem wacht de halve finale tegen Mark Selby.

Players Championship | Zhang Anda weerstaat comeback John Higgins – 6-4 winst voor halvefinaleplek

Daags na de vernedering van Ronnie O’Sullivan door Mark Selby – de viervoudig wereldkampioen versloeg de zevenvoudig mondiaal zegevierder met 6-0 – was het tijd voor John Higgins om aan zet te zijn in de strijd om de Players Championship-kroon.
Daarvoor moest wel afgerekend worden met Zhang Anda en dat zou een lastige klus worden. Het eerste frame werd onderbroken door een toeschouwer die onwel was geworden. Beide spelers en alle andere fans verlieten de zaal en kwamen even later weer terug, waarna Higgins het eerste frame dat tot aan de roze bal werd gespeeld op zijn naam schreef.

Aanval Anda

Daarna was het de beurt aan Zhang Anda. De nummer dertien van de wereld schakelde een flinke versnelling hoger. Een Century Break (102), een 75-clearance met 58 punten op de teller voor zijn Schotse tegenstrever en een 84-break zorgden voor een 3-1 tussenstand in het voordeel van de Chinees bij het Mid Session Interval.
Na de theepauze nam Anda geen enkel gas terug. Een nieuwe Century (104 punten deze keer) volgde, waarna in het zesde frame na 95 punten een einde kwam aan een poging een hattrick aan Centuries op de tabellen te rammen.

Weerstand van ‘The Wizard’

Anda leek vervolgens voor een 6-1 te mogen gaan tekenen, maar na 22 punten belandde hij slecht op zwart en was de break ten einde. Higgins kwam met een clearance van 84 op de proppen en leek daarna snel op weg naar 5-3. Een 40-break werd beantwoord met 39 punten van Chinese zijde, waarna de Schot alsnog het frame naar zich toe trok.
In de halve finale van de Welsh Open kwam Higgins na een 5-1 achterstand terug tot 5-4 tegen Gary Wilson, om vervolgens het tiende frame af te geven. Zat er nu wel een comeback in? In twee pogingen kwam ‘The Wizard of Wishaw’ in ieder geval weer op die 5-4 terecht die hij vorige week zaterdag ook zag.

Apotheose voor Anda

In het tiende frame kregen beide spelers de bibbers en werden de meest eenvoudige fouten gemaakt. Terwijl Higgins op weg leek een decider af te dwingen, miste de Schot niet de eerste keer in deze wedstrijd de zwarte bal naar de linkerbenedenpocket. Met een aantal spectaculaire shots sleepte Anda alsnog deze wedstrijd eruit, die hij voor eigen bestwil een stuk gemakkelijker had kunnen winnen.
Op zaterdag wacht voor Anda de halve eindstrijd tegen Selby, terwijl vanavond de eerste halve finale gaat tussen Mark Allen en Ali Carter.

Waar kijk je?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie