Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Riyadh Masters | Ali Carter wint ondanks missen wedstrijdbal - bizarre slotfase vs Ding Junhui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/03/2024 om 18:13 GMT+1

Enkele missers zijn Ali Carter niet bepaald duur komen te staan in zijn eerste wedstrijd op de Riyad Masters. De eerste keer profiteerde Ding Junhui door een inhaalrace op te starten, in de decider (4-3) kon hij niet nogmaals toeslaan. Daarvoor was zijn opdracht teveel van het goede. Het leverde wel een wonderlijk slotframe op. Snooker op zijn soort van best.

Riyadh Masters | Ali Carter wint ondanks missen wedstrijdbal - bizarre slotfase vs Ding Junhui

Carter kwam met 3-1 voor waarmee hij de partij zo goed als op zak had, maar het liep anders. Carter zag Ding het frame oprapen en ook het volgende winnen, waardoor een decider noodzakelijk was om een winnaar aan te wijzen die mocht doorstoten naar de kwartfinale.
Wat er gebeurde toen Carter de 60 punten had aangetikt, moet je eigenlijk zien om te geloven. Een misser op rood, één van de drie benodigde snooker, een free ball, een cue ball in de pocket en ga zo maar door. Geniet van negen minuut heerlijk snooker, waarbij het ook nog eens tot een climax komt.
picture

World Masters Riyadh | Higgins mist enorme kans op historische 167 tegen Williams

Carter nu tegen Brecel

Uiteindelijk won Carter, waardoor hij in de kwartfinale de tegenstander wordt van Luca Brecel. Die kwartfinale wordt ook de eerste kans voor Brecel om een poging te wagen voor geen 147, maar een 167 maximum break. Zolang een speler op koers ligt voor de maximale score, ligt de extra gouden bal op tafel.
Wordt die als laatste gepot voor het realiseren van een unieke 167 break? Dan verdient de maker 500.000 dollar!

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie