Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Riyadh Masters | O'Sullivan gunt oude rivaal Higgins slechts vier punten en stoomt naar halve finale

Maurits ten Kate

Geupdate 06/03/2024 om 11:35 GMT+1

Ronnie O'Sullivan lijkt goed te aarden in Saudi-Arabië. De zevenvoudig wereldkampioen declasseerde in de kwartfinale John Higgins, zijn grote rivaal van weleer. 'The Rocket' gunde de Schot slechts vier strafpunten nadat hij een foul maakte op rood. Higgins kon dus geen enkele pot maken.

Riyadh Masters | O'Sullivan gunt oude rivaal Higgins slechts vier punten en stoomt naar halve finale

O'Sullivan oogde zeker in de eerste twee frames onverslaanbaar. Met centuries van 135 en 129 gaf hij het Saudische publiek waar het om vroeg: snooker entertainment op zijn best.
Pas in het derde frame zagen we de zevenvoudig wereldkampioen voor het eerst een bal missen, maar Higgins kon daar niet van profiteren. Uiteindelijk was de score in punten 489 tegen 4.
Higgins reageerde na afloop zeer nuchter op deze afslachting. "Ronnie speelde gewoon geweldig dus wat kan je daar aan doen? Ik kreeg misschien een paar halve kansjes, maar voor de rest heb ik niet veel fout gedaan. De laatste tijd spelen veel spelers geweldig tegen mij, dus het enige wat je dan kan doen is je hoed afnemen voor de ander", aldus de Schot.
picture

Riyadh Masters - Higgins reageert na dik verlies tegen O'Sullivan

Reactie O'Sullivan

Direct na de partij reageerde O'Sullivan op zijn haast perfecte wedstrijd. Dat deed hij zoals alleen hij dat kan, zeer bescheiden en af en toe een tikkeltje absurd. "Het was oké vandaag. De laatste tijd gaat het al aardig in trainingen. De laatste twee jaar waren dramatisch, maar ik begin me nu weer goed te voelen."
O'Sullivan vervolgt zijn betoog. "Het vervelendste van mijn beroep is het spelen zelf. Ik houd van het reizen en het ontdekken van nieuwe plekken, lekker eten, Netflixen naar de sportschool gaan. Als ik goed speel is het niet zo erg, maar als ik slecht speel schaam ik me soms gewoon."
De zevenvoudig wereldkampioen heeft het naar zijn zin in Riyadh. "Dit is een geweldige plek voor mij. Ik drink niet en ik ga niet tot diep in de nacht uit, dus ik vind het hier helemaal prima. In het VK heb je alleen maar pubs en uitgaansgelegenheden en dat is niet echt wat ik leuk vind. Hier kan ik lekker relaxen en een leuke tijd beleven", aldus de Engelsman.
picture

Riyadh Masters | O'Sullivan reageert na masterclass tegen Higgins - "Speelde vandaag eindelijk goed"

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie