Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-out | Mark Allen grootste winnaar tot nu toe - verslaat Cao Yupeng in de finale

Kevin van Nunen

Geupdate 10/12/2023 om 10:39 GMT+1

De dertiende verschillende winnaar in dertien edities van de Snooker Shoot-Out luistert naar de naam Mark Allen. De Noord-Ier was in de finale te sterk voor Cao Yupeng, die opnieuw kwam bovendrijven in dit korte, snelle format. Met Allen krijgt de erelijst een toevoeging van formaat, want hij is de eerste winnaar uit de top-16. Het betekent voor Allen de tiende rankingtitel uit zijn loopbaan.

Shoot-out | Mark Allen grootste winnaar tot nu toe - verslaat Cao Yupeng in de finale

Waar de Shoot-Out nog wel eens in het teken staat van lol trappen, pakte Allen het toernooi serieus aan. Aan zijn lijf geen polonaise. De huidige nummer vier van de wereld wilde zich niet laten verrassen en graag een gooi doen naar een rankingtitel.
Dat lukte, wat zijn tweede grote toernooizege van het seizoen betekende. Allen won recent ook al het Champion of Champions, een onderling toernooi voor toernooiwinnaars van de afgelopen campagne. Daar hoopte Cao volgende keer ook tussen te mogen staan, maar het pakte anders uit voor de Chinees.
picture

Shoot-out | Stan Moody vermaakt het publiek - scoort 90 punten en pot mooie ballen

Zenuwen bij Cao

Allen was in de finale duidelijk een maatje te groot, al is het maar omdat hij aan zulke podia is gewend en dus geen last had van zenuwen. De spanning kreeg wel vat op Cao, die daardoor niet de weerstand kon bieden waarop hij had gehoopt.
Cao kreeg op 16-0 nog wel een kansje om de finale spannend te maken, maar dat liet hij na. Daarop liep Allen uit naar 46-4 en zelfs 65-4. Toen was het wel duidelijk: Mark Allen mocht de trofee en bijbehorende geldprijs van 50.000 pond in ontvangst nemen.
Allen behoort nu tot het selecte gezelschap snookerspelers die tien of meer rankingtoernooien hebben gewonnen. Hij kan vanuit Swansea gelijk op doorreis naar Edinburgh, waar de Scottish Open op het punt van beginnen staat.
picture

Shoot-out | Shaun Murphy zorgt voor geweldig moment - scoort supersnelle maximum break

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie