Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Carter slaat weer terug naar O’Sullivan - “Ronnie heeft geen idee wat hij allemaal roept”

Kevin van Nunen

Geupdate 17/01/2024 om 14:58 GMT+1

De finale van The Masters kwam zondag nog voor middernacht tot een climax, maar Ronnie O’Sullivan en Ali Carter zorgen voor een staartje dat zijn weerga niet kent. De twee zijn midweeks verbaal nog altijd druk met elkaar en slingeren het ene na het andere verwijt de wereld in. Nu is het de beurt aan Carter. “Ronnie heeft geen idee wat hij allemaal zegt”, klinkt het uit de mond van ‘The Captain’.

The Masters | Opnieuw Ronnie O’Sullivan – pakt achtste Masters-titel na comeback tegen Ali Carter

O’Sullivan en Carter hebben een rivaliteit die jaren teruggaat, inclusief een heuse schouderduw die werd uitgedeeld tijdens het WK snooker van 2018. Ook speelden de kemphanen onder hoogspanning twee WK-finales, die allebei werden gewonnen door ‘The Rocket’.
Rondom zijn eerste partij op alweer het volgende toernooi, de World Grand Prix, reageerde Carter op de ontstane commotie, waar hij zelf onderdeel van is. "Ronnie mag roepen wat hij wil, ook over mij. Geen probleem. Ik heb gezegd wat ik wil zeggen en dat is het. De feiten spreken voor zich. Simpel zat”, aldus de runner-up van The Masters tegenover ITV.
picture

The Masters | O’Sullivan sart jonge spelers - “Zelfs met slechte arm en knieën verslaan ze me niet"

Tussen de oren

“Of ik boos ben? Het maakt voor mij geen enkel verschil wat Ronnie meent te moeten zeggen. De ene dag zegt Ronnie het ene, op een andere dag roept hij weer wat anders. Ik denk dat Ronnie zelf meestal ook geen idee heeft wat er nu weer uit zijn mond komt. Het lijkt wel alsof er tussen zijn oren iets mis is.”
Als het binnenkort tot een volgende ontmoeting komt – wat deze week slechts in een nieuwe finale kan – lijkt er opnieuw ontploffingsgevaar aanwezig. “Ik ga er niet meer omheen draaien, niet meer op eieren lopen bij zo’n persoon. Een wedstrijd spelen tegen iemand als Ali is een nachtmerrie”, aldus O’Sullivan.
picture

The Masters | Shaun Murphy houdt comeback Jack Lisowski af – treft Ronnie O’Sullivan in halve finale

Middelvinger

“Ali is geen aardig persoon. Hij heeft geen goede vibe rond de tafel. Ik heb het al vaker gezegd, het maakt me geen moer uit. Iedereen weet hoe Ali is, hij heeft problemen. Ali heeft een probleem met mij, maar hij heeft sowieso problemen. Hij moet zijn leven op orde zien te krijgen, begeleiding zoeken of iets anders”, klonk het uit de mond van O’Sullivan.
Om het af te maken stak de beste snookerspeler aller tijden bij het persmoment – waarvan de gebeurtenissen inmiddels worden onderzocht door de overkoepelende organisatie World Snooker Tour – ook nog zijn middelvinger op voor de ogen van de aanwezige pers. “Die is voor Ali. Hij mag er zelfs op gaan zitten…”
picture

The Masters | Ronnie O’Sullivan heeft geen problemen met Hawkins - komt in laatste kwartier los

WAAR KIJK JE?

Met de World Grand Prix gaat het laatste gedeelte van het snookerseizoen verder. Wie deelt in de Morningside Arena in Leicester de groene lakens uit op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie